Israels ambassadör upprörd över norsk tidning

En karikatyrteckning av Finn Graff i tidningen Dagbladet har rört upp en del känslor, hos framför allt Israels ambassadör Miryam Shomrat. Teckningen föreställer Israels premiärminister Ehud Olmert stående på en balkong med en gevär i handen. På marken nedanför ligger något som ser ut som kroppar. Länk till karikatyren.

Upprördheten är lätt att förstå. – Att en av världens mest moderna krigsmakter skulle behöva använda sig av simpla gevär, när de förfogar över stridsvagnar, robotar, cluster- och fosforbomber.

Resultatet av Israels krigsmaskineri kan beskådas här: OBS om Du är känslig klicka inte på länken. Krig ser ut så här

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Israels ambassadör upprörd över norsk tidning

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  Välkommen till bloggvärlden… om det är så att du är helt nu 🙂
  Har du gjort något med din feed? Min feedreader verkar inte kunna läsa av den, inte heller hitta den själv. Fick ställa in det manuellt men det gick ändå inte att läsa av den.

 2. gester skriver:

  Tackar Mickey. Jodå har precis nu börjat förstå fördelarna med bloggen. Där får du ta på dig en liten del av äran, eller skulden om du så vill, att jag insett möjligheterna med en blogg.

  Men – Vadå gjort av min feed, det verkar som det är din det är fel på, eller…? 🙂
  Nåja, jag håller fortfarande på att försöka förstå kontrollpanelen och översätta texterna till svenska, ja, jag har tagit ned den där svenska mo-filen och gjort som det står, men inte tusan blev det svenska överallt i alla fall.
  Sedan behöver jag ha statistik och Adsense, men där såg jag ett inlägg av dig i WN som jag skall följa.
  Har i princip aldrig arbetat vare sig i php eller i en databas förut så jag är så glad att jag överhuvudtaget fick ut det här på nätet utan hjälp.

 3. Mickey J Barczyk skriver:

  Joo.. det funkar nu som det ska 🙂

  Har du möjligen tagit bort länken från förstasidan till din feed? Om så är fallet, eller om länkern inte fanns med från första början bör du sätta dit det under ”meta”. De flesta som följer ett par bloggar läser bloggar via en rss-läsare. Länken är http://www.gester.se/feed/

  Jag har inte översatt min blogg till svenska så jag vet inte hur det funkar men det är ingen poäng att översätta i alla fall själva admin-sidan. Vid behov av hjälp på wordpress.org kommer alla guida dig på engelska vilket kan svensköversättnigen försvåra den biten.

  Här har du (om du inte sett det redan) en lista på plugins jag använder: http://mj.barczyk.se/blog/899/wordpress-plugins-favoriter

  WP är lätt att ändra i, man behöver inte ha så värst mkt kunskap om PHP eller databaser. Finns dessutom mkt hjälp att få på wordpress.org

 4. gester skriver:

  Nja tagit bort länk eller inte, vet inte riktigt men nu sitter de där. Tack för tipset och länken till plugins. Skall gå igenom de senare/ h.urban

Kommentarer är stängda.