Ingen skillnad vilket parti som än vinner

Nu så här inför slutspurten inför valet 2010 så funderade jag lite tillbaka i tiden. Och då närmare bestämt på hur de skilda regeringarna har påverkat mig som individ med sina beslut under dryga 50 år.

Samma läge oavsett vad man väljer
På ett rent personligt plan så har det faktiskt ingen betydelse vilken regering som sitter. Eller har suttit för den delen. Det kanske har inneburit några kronor mer eller mindre i plånboken efter lön. Något högre bensinpris eller någon annat som kan ha gått upp lite eller ned.
Men i det stora hela har regeringar passerat obemärkt förbi och deras politik har inte gett något avtryck som är värt att nämna.

Som egen företagare sedan mer än 20 tillbaka kan jag heller inte se att det skett något dramatiskt på den fronten som kan kopplas till regeringsinnehavet.
Det är lika svårt, eller enkelt för den delen att driva företag nu som det var då. Ja en liten skillnad är det förstås det har blivit lite mer blanketter att fylla i nu under de senaste fyra åren. Men där kan man nog sätta det på Skattemyndighetens konto.

Lyckligt lottad
Nu tillhör jag den kategorin som under i stort sätt hela mitt liv haft arbete. Och de korta perioder jag varit utan är knappt värda att nämna ens. Löneutvecklingen har jag till stor del styrt själv dels som säljare och nu som egen företagare. Så den delen har legat helt och hållet på mig själv och min förmåga.
Dessutom har jag under min nästan hela min yrkesverksamhet haft arbeten som inte varit farliga, haft risker för förslitningsskador eller har kunnat innebära ohälsa på annat sätt. Borträknat då mina första år i arbetslivet som industristädare men det var ett övergående arbete.

Jag har dessutom haft förmånen att hitintills alltid varit frisk och inte haft några perioder av sjukskrivningar om man nu inte tycker en vecka med influensa är något att räkna med.
Visst har jag periodvis kanske haft det lite kärvt ekonomiskt men jag har haft råd till att röka då med.
Så för min rent personliga del är det hugget som stucket vem som styr landet nästkommande fyra år om jag bara ser till mig själv.

Men valet gäller andra också.

Välja för din egen bekvämlighet eller se till andras
Om jag ur rent egoistisk synvinkel skulle välja ett parti är valet lätt. Men som sagt då det inte skulle innebära någon reell skillnad tänker jag istället på dem som kanske inte har det riktigt lika bra som mig själv.
Och de är de arbetslösa, de långtidssjukskrivna, de i utanförskap, de som sliter med monotona arbeten, de som kämpar på marginalen för att klara sig, de som aldrig kommer in gemenskapen.

Så ser jag utanför min egen värld blir valet av parti ett annat.

/Urban

ABABEXEXSVDSVDSVDDNDN

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Ingen skillnad vilket parti som än vinner

 1. Kaela skriver:

  Tyvärr – höll jag på att säga ….tror jag du har helt rätt…det spelar ingen roll vilken färg sittande regering har….

 2. Anders skriver:

  Tro inte på allt vänstern säger om sjukförsäkringen, det är lätt att glömma att det var samma problem med försäkringskassan när Socialdemokraterna styrde.
  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=67&doktyp=fr&dok_id=GT11907&rm=2005/06&bet=907
  http://www.vk.se/Article.jsp?article=30407

 3. Funderare skriver:

  Bra skrivet…och vissa saker kommer att inträffa oavsett vem som styr, tyvärr

 4. Gubben skriver:

  Det är tragiskt att se hur enskilda livsöden exploateras av makthungriga politiker. Det är väl INGEN som inte blir berörd av dessa öden? Men nu används de i ett bakslugt försök av Mona o Co att dela upp folket i goda och onda. Så enkel är inte världen!

 5. urban skriver:

  Skillnaden mellan vilken regering vi har är mycket marginell. Och som jag sa för min egen del är det strunt samma. Vilket lär vara ett förhållande som gäller för det stora flertalet.
  Tittar man på helheten när det gäller ekonomiska frågor och väger in allt så blir skillnaden för en familj mycket liten oavsett vilken regering som kommer efter söndag.

  Däremot kan skillnaden bli större för de som inte kommer upp till en normal standard i nuläget eller av olika anledningar är utanför. Och där får man titta lite på vilken ambitionsnivå som de olika partierna/blocken har.
  Sedan tillhör den gruppen oavsett vilket regering som finns i allmänhet förlorarna i samhället. Frågan är bara hur mycket de kommer förlora.

 6. Josef Boberg skriver:

  ”Ingen skillnad vilket parti som än vinner !”

  Jo… – det har Du ju helt rätt i – ifall Du avser de befintliga riksdagspartierna – såväl som de allra flesta av icke riksdagspartierna.

  BlockPolitiken ÄR BlockeringsPolitik = PartiKratistyre – punkt.

  Därför kommer jag att skriva Aktiv Demokratipå en blank valsedel imorgon.

  Att det är som det är med de flesta partierna – hänger samman med att över alltihopa ”lyser” RÄNTEBLUFFEN och MAKTENS MYSTERIUM, tyvärr tyvärr… 😥

Kommentarer är stängda.