Att välja kvalitet på alkoholmätare

AB hade en test av alkoholmätare igår. Resultatet var skrämmande av 9 mätare så fick bara 2 godkänt. Så om man tänker sig använda de där billiga mätarna för att avgöra om man kan köra bil eller inte så får man skylla sig själv om man åker fast.

Det man kan tänka på är att AB använda polisens modell av alkoholmätare för att bedöma tillförlitligheten hos de andra.
Så varför hålla på att chansa med att köpa billiga surrogat när man istället kan välja originalet, dvs det som polisen själva använder.
Av en ren händelse så kan man hitta den typen här på alkometer. Och då det är en familjemedlem som driver företaget så kan jag garantera kvaliteten.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Att välja kvalitet på alkoholmätare

 1. OntiArmen skriver:

  hmm…intressant! Har alltid velat ha en sådan! 😀

 2. E.A skriver:

  Eller så kan man ju fan i att köra bil när man har druckit!

 3. baloo skriver:

  Märkligt att man (Aftonbladet) bara testar ”skräpet” på marknaden.
  Alla som testats kostar under 1200 kronor. De pålitliga mätarna ligger över 3500. Använder man dem så kan man vara säker.

 4. urban skriver:

  @baloo. Jag vet det är just därför jag hänvisade till den här sidan http://www.alcoanalyzer.se/ där finns de riktiga pålitliga mätarena. Visst de kostar mer, men om man nu skall köpa en så finns det ju ingen vits att köpa skräp. Det kan bli mycket dyrt.

  @E.A. Visst frågan är bara det att tiden från man druckit tills man sätter sig i bilen, inte alltid går att beräkna utan hjälpmedel.

Kommentarer är stängda.