Ge ordförandeskapet till Cypern redan nu

Turkiet hotar att frysa relationerna till EU om Cypern blir ordförandeland från den 1 juli 2012 och fredsförhandlingarna inte är konstruktiva.

Låter alldeles förträffligt om Turkiet sätter sig till motvärn mot EU. Landet har inte i EU att göra som medlem och om de själva väljer att ställa sig utanför desto bättre.
EU har redan tagit in alldeles för många länder som inte klarar av att sköta sin ekonomi, rättsväsende och är allmänt genomkorrumperade. Dessutom förväntar de sig att de länder som sköter sig skall ösa miljardbidrag över dem.

Utvecklingen för EUs del borde snarare vara att kasta ut en del länder och låta dem ansöka på nytt när de klarar av grundläggande ekonomiska frågor och ordnar till missförhållandena hemmavid.
Inte att ta in fler som skall få pengar från Europeiska U-hjälpen.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på Ge ordförandeskapet till Cypern redan nu

 1. fftr skriver:

  Turkiet har varit medlem i alla Europeiska organisationer, och är medlem i Tullunionen i EU. Har lämnat in ansökan i 50 talet, men behandlas väldigt orättvist.
  Andra som inte idag kan uppfylla EU kriterier, särskilt de ekonomiska, som Bulgarien, Romanien och Grekland idag är medlemmar, men inte Turkiet. Om vi kallar oss som demokrat, bör vi ge andra lika möjligheter att vara med.

  När det gäller ekonomiska aspekten, har Turkiet haft en genomsnittlig tillväxt på ca 8% per år utan någon hjälp utifrån. Turkiet nuförtiden är en nettobidragsgivare till andra länder.

  Så, om vi är ekonomisk intelligenta och demokrater med rättvisa känsla, bör vi vara för ett turkiskt medlemskap. Allt annat visar att man vill ha ett annat maktspråk än det som är baserad på rättvisa, vilket tyder på de rasistiska partiernas motstånd till EU-medlemskap.

 2. urban skriver:

  Och de medlemmar du räknar upp där borde inte ha släppts in i EU överhuvudtaget.
  Så du menar att vi skall släppa in ett land bara för att de ansökte för länge sedan?
  Intressant syn på det hela. Men med den ekonomin skulle i så fall Turkiet vara en nettobidragsgivare till EU. Med andra ord de skulle betala en högre avgift än vad de får tillbaka.

  Försök inte spela ut rasistkortet snälla du, alldeles för simpelt. Snarare så att ni som vill ha in Turkiet är det. Rädslan för Islam präglar en del som vill släppa in Turkiet eftersom de fruktar att landet annars kommer gå mer mot Islam än om de inlemmas i Europa.
  Där har du den grundläggande rasismen i det här.

 3. Ralph Haglund skriver:

  Fråga vartenda kurdiskt barn i Turkiet vad det anser om dess demokrati. Erdogan är mycket mer positivt inställd till terroristerna i Hamas.

  Om Turkiets ekonomi, se
  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MH10Ak01.html

  Inte konstigt att Grekland bygger en mur emot Turkiet.

 4. urban skriver:

  @Ralph Ytterligare skäl då att överhuvudtaget inte ta in Turkiet. Visste iof om att en fullständig demokrati kan vi knappast kalla landet för.

  Vi har kanske lite olika bevekelsegrunder till det, min gäller mer den ekonomiska delen med bidragsländer och att EU är en koloss på lerfötter som verkligen inte skall bli större. Utan redan släppt in för många undermåliga länder.

 5. fftr skriver:

  Rasistkortet? Förnekar du i så fall att detta kort är en mycket gemensam punkt med rasisterns åsikter? Och hur kommer det sig? Such a coincidence..

  Turkiet, Urban, har inte bara lämnat in sin ansökan länge sedan, utan har varit Europas viktigaste utpost för försvar mot kommunismen, försvarat västs intresse i Afghanistan och Somalia, ete etc.. De har också hunnit bli ett mål för västs utsugningpolitik.

  Jag tror inte du tänker med rätt sida av din kropp..

 6. urban skriver:

  @fftr. Quilt by association är ett tämligt patetiskt knep när man saknar underbyggnad i sin egen argumentation. Inte konstigt att du tillämpar det.

  Att de är verksamma i Afghanistan är inget argument för ett medlemskap. Ett land som för övrigt Sverige inte heller borde vara i.
  Landet är inte fullt ut demokratiskt, dessutom så behövs ingen utvidgning av EU snarare tvärtom. Man borde göra sig av med en del misskötta länder tills dess de kan få ordning på sina inrikesproblem.

  Nå, ser fram mot nästa kommentar från dig. Med din hitintills varande argumentation så bör Godwins lag gälla för det.

 7. urban skriver:

  Är väl denna länk på den bloggposten du hänvisar till som är ny i sammanhanget http://www.cyprus-mail.com/cyprus/marcoullis-we-will-not-back-down/20110918

  Jag får intrycket via din blogg http://baccusblogg.wordpress.com/ att du inte direkt tycker Turkiet skall bli EU-medlemmar allt för snabbt.

  Bäst att inte den anonyma fftr som kommenterat tidigare här läser din blogg.
  H*n kan få lite problem med sin inställning att vi som inte så gärna vill se Turkiet i EU är rasister. För Baccus inte är du snäll mot SD 🙂

Kommentarer är stängda.