Verkar inte vara så svårt

Det här med att avhysa tiggare ser ut att vara en del problem på sina håll i landet. Dock inte i Eskilstuna där det tydligen går bra. Men på andra håll i landet verkar det som besittningsrätten gäller så fort de har slagit ned sina bopålar ifråga om tält, lastpallar, madrasser eller vad det nu är de bor i.
Då måste kronofogden ta hand om det hela och delge varje enskild tiggare att de skall avvisas för att sedan låta polisen ta hand om det. En polis som är helt handfallen på vad som skall göras.

Fast nu verkar det som att just den där delen med besittningsrätt och att det skall bli enklare att avhysa dom är på väg. Om man nu kan tro på Löfven vilket är lite osäkert då han är en politiker.
Och de negativa attityder mot problemet med tiggare verkar breda ut sig ordentligt i landet. Moderaterna i Bohuslän vill ha förbud. Och diskussionen om hur det skall hanteras fortsätter. Så visst ser vi en förändring i attityder när det gäller problemet. För ett problem är det, bara det att en markägare inte kan avhysa dom visar arten av det hela. Sedan är frågan också om vi skall sörja för andra EU-medlemmars medborgare när landet det verkar gälla uppbringar miljardstöd årligen från EU.
Samtidigt är det problematiskt med tanke på medmänsklighet. Och framför allt när det är barn med i bilden. De borde faktiskt ligga hemma i sin säng på nätterna i sitt eget land för att sedan på morgonen gå till skolan. Inte finnas i någon form av ruckel i Sverige.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.