Det är bilen som färdmedel de avskyr

”Jag är i princip för allt som gör det dyrare och besvärligare att äga och att köra bil.”
Ett citat som står att återfinnas på Röda Malmös blogg, sammanfattar mycket bra hur de rödgröna ser på bilen som transportmedel.
Vad bilen drivs av saknar betydelse utan det är just att det är en bil, eller skall vi säga, ett individuellt transportmedel som sticker i ögonen på dessa kollektivister.
Individer skall inte själva kunna transportera sig utan det skall göras i flock.

Att det tar längre tid och inte alltid går är inget som hindrar dessa miljömuppar. Det viktigaste är att det inte görs på individuell basis. Allt annat är underordnat.
Nu skall man ta Ronny som bloggar på Röda Malmö som han är. Bor man i Malmö så ser det lite annorlunda ut än för det stora flertalet som bor på andra ställen i landet.
Ställen där det inte finns kollektiva färdmedel eller där de är så undermåliga att man behöver vara borta 5 timmar om man åker kollektivt för ett besök 4 mil bort istället för 2 timmar om man väljer att åka bil.

Den praktiska aspekten hur andra lever har dessa människor glömt bort för länge sedan. Om det nu inte vore så att vi kan få en skock av dem i regeringsställning i höst så kunde man strunta i dem. Men tyvärr det kan vi inte.

För min egen del kan bensinpriset gå upp med 30-40 kronor per liter, inga problem att köra för mig ändå. Men nu tänker jag till skillnad från de introverta bilhatarna hur andra människor har det.

/Urban

SVD | SVD | DN |


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det är bilen som färdmedel de avskyr

Kommentarer inaktiverade.