Butler, könsneutrala toaletter och religiösa helgdagar

Carin Jämtin anstränger sig riktigt ordentligt för att få fram de där förslagen som verkligen kan ge vind i segern för Socialdemokraterna.
Butler i T-banan i Stockholm var ett förslag som verkligen fyllde ett sedan länge önskat behov.
Könsneutrala toaletter var även det att sätta fokus på en fråga som berörde stora grupper av människor.

Senaste utspelet nu om det skall införas ytterligare religiösa heldagar är även det ett angeläget förslag.
Mer religiositet är verkligen något som vårt sekulariserade land länge har väntat på. Att det skulle vara en muslimsk helg är dessutom väl tajmat med det som hänt i omvärlden.
Men just att det gäller en muslimsk helgdag kanske inte är så viktigt. Det finns en hel hoper till villfarelser som går under namnet religioner som kan behöva sin egen helgdag.
Judar bör väl få sin, hinduister en egen och alla andra som är beroende av vägledning via skrifter för att livet skall bli enklare. Att tänka självständigt och reflektera över sitt liv klarar alla inte av. Och där fyller religionen ett stort behov.

Men nu bör det här med helgdagar inte bli några större problem att skaffa. Vi kan alltid byta namn på några gamla så de passar för andra religioner. Vi har ju ett antal att välja på och det vore väl tusan om inte vi kan matcha någon med andra religioner.
Något måste väl ändå ha hänt den 6 juni, något år i en annan religion. För att inte tala om första maj. Garanterat att vi kan hitta någon händelse som haft betydelse för någon religion då.

Annars kan vi kanske tänka oss 1 april som en gemensam helgdag för alla religioner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Butler, könsneutrala toaletter och religiösa helgdagar

 1. Aaro skriver:

  Könsneutrala toaletter tycker jag är bra. Då behöver man inte stå o fundera så mycket på vilken dörr man ska gå in genom när man är på fyllan. .. eller om ”hissen inte går ända upp” osv…

 2. urban skriver:

  Jaha var det därför Jämtin ville ha könsneutrala toaletter. Ja då kommer saken i en annan dager.

 3. OntiArmen skriver:

  Pheew, jag trodde det var kört för S när Mona slutade. Då är det skönt att i kristider veta att det finns folk man kan lita på, som Jämtin. Go Carin, go!!

 4. urban skriver:

  Visst är det skönt. Kontinuitet är något att eftersträva. Man skall känna igen sig.

 5. Pingback: En chefspappas vardag… » Äntligen ett klart besked om helgdagarna!

Kommentarer är stängda.