Big Brother Sverige 2011

Big Brother måste tillhöra något av bottennappen när det gäller underhållning. Och nej jag har inte sett ett enda avsnitt och heller inte för avsikt att göra det.
Det räcker så gott med alla skriverier om Big Brother i media som man snabbt som tusan bläddrar förbi.

Nu är väl kanske den typen av underhållning som Big Brother i Sverige inte så oväntad, inte ens ett år som detta 2011. Utan det är mer en följd av den allmänna trenden åt fördumning och lättsmälta budskap som pumpas ut. Kvällspressen börjar fylla sin nättidningar med filmer istället för att skriva artiklar.
Uppenbarligen utgår de ifrån att folk saknar förmåga att ta till sig det skrivna ordet och bara klarar av kunskapsinhämtning via talspråk.
En utveckling som dessutom verkar accelerera.
Man märker det ofta när foliehattarna skall diskutera något. I de flesta fall klarar de inte av en analys eller sammanfatta ett innehåll. Utan de matar på med länkar till Youtube-filmer som de sett och tror är sanningen.

Nu tillhör väl förstås inte foliehattarna de där skarpaste knivarna i lådan om man säger det snällt.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Big Brother Sverige 2011

 1. OntiArmen skriver:

  Men…det är ju inte så trovärdigt att uttala sig om något man faktiskt inte sett? Jag skall ge dig ett förslag; – Titta på ett HELT avsnitt av Big Brother (någon form av verifikation krävs), så skall jag lova bort min son till dig för trädgårdsarbete HELA SOMMAREN till er. Välj själv. Arbeta i trädgården hela sommaren ELLER se ett avsnitt av Big Brother. Vad väljer du?

 2. urban skriver:

  Jag har inte sett hur romarna korsfäste kristna och andra. Men jag kan uttala mig om det med ogillande ändå.

  Big Brother är en form av mental korsfästelse av allt som heter anständighet smak och kultur.

 3. OntiArmen skriver:

  Du är nu dömd till att handa hela er sommarträdgård helt själv under fast handledning av din hustru. Må du ruttna bland gräs, flytta krukor, flytta krukor tillbaka igen, gräva upp buskar o plantera dem på ett annat ställe, flytta tillbaka samma buske igen för att det inte blev som ’hon’ tänkt sig…i all evighet! 😀

 4. OntiArmen skriver:

  Klant! Det var inte menat att du skulle postat mitt föregående inlägg, det var ju direkt riktat till dig, privat. Jag ville inte avslöja för omvärlden din motvilja att se på TV så pass vida att du t.o.m. låter din hustru driva dig i slavars kätting under hela sommaren. Men men…, det är din blogg. Vill du slava och dessutom låta omvärlden skåda vilken toffel du kan vara, så är det enbart ditt eget val! 😀

Kommentarer är stängda.