Går att köpa

Luxor skivspelare

Ja en vanlig hederlig skivspelare, ungefär en sådan jag hade för länge sedan. Just den här finns att köpa den heter Luxor 4221. Tillverkningsår tja vad kan det vara, på 70-talet kanske.
Och för den yngre generationen så spelades det LP-skivor i vinyl på den.
De där runda i plast som kostade 33:- när jag köpte en senast ny vill säga. Vilket i dagens prisvärde bör motsvara runt 74:- enligt SCB.
Med tanke på att en CD-skiva kostar över 100:- idag så verkar priset ha skenat lite. Fast det är väl därför folk fildelar istället.

Musik var på den tiden mycket beroende på vilka högtalare man hade. Eller snarare hur mycket Watt högtalarna kunde klämma ur sig. Hade man ett par riktigt kraftiga som de här golvhögtalarna ansågs man kunnig om det här med ljud.
Vilket ju naturligtvis inte stämde speciellt bra, utan var mer en fråga om hur mycket pengar man kunde lägga ned på sin ljudanläggning.

ABBA var på den tiden en grupp som ingen egentligen lyssnade på men som alla hade skivor av hemma. Längst bak någonstans i skivsamlingen. Utan det vara annan musik som gällde mellan kompisar, att erkänna att man lyssnade på ABBA också var en dödssynd.
Beroende på intresse var det artister som Uriah Heep, John Mayall, Hoola Bandoola eller Merle Haggard, fast den sistnämnda var jag nog rätt ensam om att gilla i min närmaste omgivning.

Så alltid trevligt att se att det fortfarande finns en marknad för de där musikanläggningarna som man trodde var utdöda sedan lång tid.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Går att köpa

  1. Joe P skriver:

    En sådan har jag med……….:) går fortfarande

Kommentarer är stängda.