Det snöade inte på 50-talet

När man ser alla rapporter om vad snö och kyla ställer till med runt om i världen kan man konstatera att det var bättre förr. Förr i det här fallet är 50-talet.

Jag märker det på vårt hus som är byggt någon gång i mitten på 50-talet. Ett präktigt hus i tegel. Dessutom försett med ett garage under huset med direktingång från källaren.
Själva grundidén till det hela var naturligtvis att man går ned i källaren in i garaget, öppnar garageportarna och sätter sig i en varm bil och kör ut.

Nuförtiden fungerar inte riktigt den grundprincipen. Om det snöar riktigt ordentligt täcks hela nedfarten till garaget med snö. Och eftersom garagedörrarna går utåt behöver snön tas bort före man överhuvudtaget kan öppna dem.
Det innebär att man måste klä på sig ordentligt, gå ut kylan och skotta bort snön så man först får upp garagedörrarna och sedan skotta uppfarten.

Har det dessutom varit underkylt behöver isen på uppfarten tas bort också. Om man inte varit förutseende att salta kvällen innan behöver man hacka loss isen. En process som jag är mycket bekant med sedan min värnpliktstjänstgöring, ja snöskottning också.
Om man har otur och det är mycket snö och is tar hela proceduren säkert upp mot en timme hårt utomhusarbete före man kan tänka på att köra ut bilen.

Det kan knappast ha varit tanken när man byggde hus med garage under huset på 50-talet. Så man kan sluta sig till att det dels inte snöade på 50-talet och att det heller inte var speciellt kallt. Med andra ord de senaste 60 åren så har vädret stadigt gått mot att bli kallare.
Och med denna logiska slutledning kan man tryggt säga att någon klimatuppvärmning inte äger rum utan tvärtom. Vi behöver för att motverka nedkylningen släppa ut mer växthusgaser så vi inte hamnar i en ny istid.

Bloggar: Climate ScamAlltid röttDiversifierad

SVDSVD DNDNDN

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Det snöade inte på 50-talet

Kommentarer inaktiverade.