1979 till 2036

Tittade igenom statistiken för några sidor jag har, upptäckte till min stora förvåning att en sida jag nästan glömt bort hade under ett dygn fått över 200 besökare, vilket med tanke på att det brukar röra sig runt 5-10 normalt var ovanligt mycket. Förklaring låg i att den uppmärksammats av några tyskar i ett forum i samband med olika katastrofer som kan drabba mänskligheten.
Visserligen diskuterade de mer närliggande saker som miljön och utvecklingen där. Men någon reflektion var ”att vad hjälper det om en asteroid slår ned om 28 år och utplånar allt”.
Sidan 99942 apophis 2004 MN4 innehåller en kort information och ett räkneverk som räknar ned till år 2036 när eventuellt jorden kommer träffas. Skrev lite om det här i februari i år, så det har redan räknats ned 10 månader nu.

Intressant perspektiv onekligen. Statistiskt sätt är det på gränsen om jag kommer få uppleva om den träffar eller inte, med tanke på att jag då är 79 år gammal år 2036. Det som är lite synd är att det inte går att förnya ett domännamn för så lång tid framåt, inte webbhotell heller. Det vore lite försmädligt om man glömmer förnya domänen så där runt år 2034. Allt blir på något sätt bortkastat då.
Visserligen lär väl Internet förändras på 28 år, men webbplatser i någon form lär finnas kvar.

Nu kan man backa tillbaka lite i tiden, närmare bestämt 28 år och se hur det såg ut då 1979. Det var de året Ted Gärdestad vann den svenska melodifestivalen med sin låt Satellit, vilket i det här sammanhanget är synnerligen passande och lite ironiskt.
Mer som hände 1979 var att Shahen av Iran störtades vilket nu kan ge lite obehagliga konsekvenser om Bush får som han vill. Och får han det lär vi knappast behöva oroa oss för en asteroid om 28 år.
Sovjet invaderar Afghanistan, det gick inte så bra då för dem och de ser inte ut att gå så bra nu heller för USA där borta.
Nåja det hände en del till men det kan ni läsa om här 1979.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.