Om 29 år kanske vi försvinner likt dinosaurierna om vi inte gjort det tidigare

Eller för att vara mer exakt 29 år, 1 månad, 19 dagar. Det gäller naturligtvis asteroiden Apophis, mer formellt även kallad 99942 som bla DN skriver om. Visserligen anses risken vara mycket liten för att inte tala om obefintlig enligt NASA. Fast det där med att risker skulle vara små för att inte tala om obefintliga tycker jag mig känna igen från ett annat sammanhang.
Som det ser ut med säkerheten på en del kärnkraftverk och världen för övrigt lär nog risken vara större att vi försvinner före år 2036. Vilket kanske inte är någon större tröst men – Visst känns det bättre att själv få vara med att påverka sin framtid än att en asteroid skall göra det åt oss?

Den förebådande obefintliga katastrofen, apophis vill säga, vara inte vara så intressant att diskutera i bloggvärlden, Magnus tar dock upp lite om det. Men förstås det är ju några år kvar och en hel del andra saker att oroa sig för.

Nåväl om nu någon vill hålla kontroll på tiden som är kvar, finns ett klocka som räknar ned tiden här på 99942, Apophis.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Allmänt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Om 29 år kanske vi försvinner likt dinosaurierna om vi inte gjort det tidigare

  1. Fia skriver:

    Alltså jag tycker att det är riktigt läbbigt, var in på Nasas hemsida men där fattade man ju inte mycket… men om du säger att risken är nästan obefintlig så får man väl lita på det.

Kommentarer är stängda.