Lite omväxling i klimatet

Med anledning av Lena Melins hysteriska rubrik ”Vi måste rädda livet på jorden” och Helle Kleins negligerande av fakta. Då kan det passa med en länk till Stockholmsinitiativet som har en liten mer nyanserad syn på det här med klimathotet. De har inte satt på sig skygglapparna som klimatkramarna har gjort. Där varje rapport om fusk i forskningen i klimathotet viftas bort med något påstående att det finns mer som visar att det finns ett reellt klimathot.

Ibland får man intrycket att även om alla rapporter om klimathotet visade sig vara förfalskade så skulle de fortfarande med en dåres envishet hävda att det måste stämma.
Prestigen i det här från deras sida är nu så stor att de inte kan backa.
Nu skall det i ärlighetens namn säga att bland klimatskeptikerna, eller klimathotstvivlarna, också finns en del rabiata personer med en liknande hårdnackad inställning. Som precis hos en del klimatkramare närmast är att likna med fanatism.

Nu kan i alla fall med glädje säga att det ser ut som vi går mot en uppvärmning i de södra delarna av landet i alla fall. Visserligen brukar jag kalla det för vår men det finns väl en klimathotsterm för det också. Kanske regelbunden klimatuppvärmning skulle fungera.
Plusgrader och den där vita skiten ser ut att så sakteliga försvinna.
Regn skall visst också komma, och regn gillar jag betydligt bättre än snö i alla fall.
Så låt det regna bara. Då kan jag snart byta dubbar till sommardäck.
Och då blir miljömupparna glada.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lite omväxling i klimatet

 1. ontiarmen skriver:

  Jordens folkmängd är idag dryga sex miljarder. Det finns inte en susning till lösning om inte Lena Mellin börjar dela ut kondomer…eller börjar utbilda den fattiga delen av världen så att de slipper ha tusen barn som en slags pensionsförsäkring.

  Att hejda befolkningsexplosionen borde väl vara betydligt mer verksamt än att hindra CO2-utsläpp från förbrända kolväteföreningar? Utbildning till ALLA borde vara fan så mycket mer effektivt. Det skulle lösa väldigt många problem förutom ’klimatproblemet’…

  Avstå från sex, Lena Mellin! Dra ditt strå till stacken! 😀

 2. urban skriver:

  Visst har du rätt i det att befolkningstillväxten är ett större problem. Där borde snarare insatserna göras. Dvs se till att standarden höjs i de länder med hög tillväxt. Alltså mer hjälp till självhjälp.
  Många barn är i de fattiga länderna en form av trygghet för försörjning av familjen. Hjälp där är mer effektivt än att säga åt dem att dra ned på utsläppen.

Kommentarer är stängda.