Lamptändartimmen i kväll

Dags igen då med andra ord att tända lite extra lampor klockan 20.30 i kväll. Detta med anledning av Earth hour.
Ett till sådant där fånigt jippo för miljön. För någon vecka sedan skulle vi visst spara på vatten därför att människor i andra länder har en bristande tillgång på det.

Sedan finns det dagar när man inte skall handla, inte åka bil, inte flyga och en hel del annat trams som de skenheliga har hittat på för att känna sig så goda till sinnet.

Earth hour är ett sätt att döva samvetet för flocken som går på jippot. De släcker lamporna en timme och sitter där i mörkret och känner sig stolta över att hjälpa jorden. Sedan så kan de tända igen och uppfyllas av en känsla att de gjort något viktigt. Och så kör man på som vanligt ett år till.
För den där flygresan till Thailand, den kan man minsann inte avstå ifrån. Men den kan man köpa för man har ju släckt lamporna i en timme.

Patetiskt jippo för de lättlurade kan man kalla Earth hour för.

Här släcks det inte hos: AbsolutjohanJingeAerie


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

SVD

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Lamptändartimmen i kväll

 1. Thomas 39 skriver:

  Synd att många är rätt blåsta, är det inte bra att ngt händer, en ö har ju redan dukat under av klimatförändringarna. ska fler behöva det, eller måste ni bli blöta själva först??? lite Ego kanske. Barnbarns barn eller så behöver någonstans att leva.

 2. urban skriver:

  Det händer ingenting det här larvet. Snarare tvärtom. Ni som gått på det hela kommer sitta där och känna att ni bidrar till någonting. Sedan, som jag skrev, flyger ni ned på semesterresa till utlandet som vanligt. Och fortsätter med era vanliga liv.
  Energi är ingen bristvara i vårt land den är dessutom ren energi också.

  Men du tillhör väl den där kategorin av människor som skulle hoppa på ett ben baklänges, naken med en morot uppstoppad där bak på Kungsgatan i Stockholm om det var ett påbud för någon miljöorganisation

 3. Killen som gillar tjejer skriver:

  Om det verkligen hade en effekt att släcka ljuset så skulle det vara allmänfarlig vårdslöshet.

 4. Joel skriver:

  Hehe..
  Ännu häftigare är det med folk som kritiserar ett försök till att uppmärksamma politiker om klimatproblemen.
  Det är ingen som tror att om man släcker lampan så räddas klimatet. Ingen. Det är en manifestation helt enkelt.

  Men varför läsa vad jag skriver när man kan skriva coola blogginlägg där man medvetet missförstår hela konceptet?

 5. urban skriver:

  @Joel. En patetisk manifestation är vad det är. Om man nu verkligen bryr sig om klimatet så lever man så resten av året också. Med andra ord inga semesterresor med flyg, enbart handla närproducerad mat, endast begagnade kläder och möbler, inte köpa platt-tv, etc, etc.

  Men det är ni lite bekväma för. Så det räcker med en timme per år sedan kör ni klimathycklare vidare som vanligt.
  Börja lev lite som vi gör http://www.gester.se/klimathotet/miljomupp/
  så kan du uttala dig sedan. Men det är du väl för lat för att göra.

  Men du börja med att lev lite mer miljövänligt. Stäng av din dator redan nu.

 6. Joel skriver:

  Kom igen, bättre kan du. Den är patetisk därför att…
  Japp, jag håller med dig! Det vore väldigt bra om folk levde miljövänligt annars också. Men jag förstår inte vad det har med manifestationen att göra.
  Jag lever ganska likt det du gör. Har varken fru eller bil, så där plockar jag väl en del poäng, haha..

 7. urban skriver:

  Tja det är patetisk därför att där sitter ett antal personer under en timme i mörkret i skenet av några ljus och tror att de påverkar våra politiker.
  När man sedan ser att politikerna fullkomligt struntar i det hela för egen del. Köper avlatsbrev, utsläppsrättigheter, när de flyger. Låter Vattenfall fortsätta med att investera i kolkraft, osv.

  Sedan när timmen har gått så återgår de till sin vanliga liv men känner att de gjort något för miljön. Det är patetisk på gränsen till idioti.

  Du borde skaffa dig en fru, eller partner att leva ihop. Det spar energi om du inte tänkt på det. Du kan sänka temperaturen i sovrummet eftersom man värmer upp varandra en del om man ligger intill varandra. Dessutom spar man energi vid matlagning. Det går inte dubbelt så mycket energi om man lagar mat till två. Som om två enpersons hushåll lagar mat.
  Så på det får du inga poäng 🙂

 8. Kristoffer skriver:

  @Joel. Är det miljövänligt eller klimatvänligt vi ska leva? Håll isär begreppen då de inte alltid är synonyma varandra. Miljöförstöring orsakar väldigt sällan klimatförändring, medan klimatförändring kan orsaka miljöproblem. Vi kan fylla en sjö med 1000 liter kvicksilver utan att det påverkar klimatet, däremot skulle det vara miljöförstörande för de djur och växter som lever i sjön.

  För övrigt är jag ganska övertygad om att vi mmänniskor inte påverkar klimatet över huvud taget med våra CO2-utsläpp.

  Eart Hour är precis som Urban skriver ett patetiskt jippo för att få folk att känna sig delaktiga. Det är något de kan gå med på, medan att ställa in semesterresan eller sluta konsumera är helt omöjligt för dem att ställa upp på. När inte ens Al Gore ställde upp på Earth Hour första året så känns det lite konstigt. Det var väl trots allt han som pratade så varmt om jippot?

Kommentarer är stängda.