I Miljöpartiets Sverige

åker man inte flyg eller bil. Utan man tar sig fram med tåg, kollektiva färdmedel, cyklar eller går.
Det här kommer ställa till en del problem. Närmast det jag beskrev i min post om en lågenergilampa som skall kastas.
Där behöver man ta sig 12,5 km för att lämna in den till närmaste deponistation. Och det går ingen buss dit.
Men efter att ha tänkt till lite så vet jag hur en sann miljöpartist skulle resonera omkring det hela och lösa det på ett smidigt sätt. Tre alternativ kom jag på.

1)    Man ändrar kollektivtrafikens körturer och lägger en busstation vid deponistationen. Naturligtvis med täta avgångar för att göra det smidigt för folk att åka dit med sin gamla lågenergilampa.
2)    Man lagstiftar att alla butiker måste ta emot uttjänta lampor. Hur de sedan transporterar de vidare är inte Miljöpartiets bekymmer. Det blir företagens problem. Om inte punkt 1 är genomförd så får väl någon i personalen cykla dit med lamporna.
3)    Man inför att lampinsamlingssystem i alla byar. En eller flera personer tar på sig ansvaret att samla in alla lampor. Sedan får de ta sig till deponistationen på det ur Miljöpartiets lämpligaste sätt.

Punkt 3 är den som antagligen partiet kommer föreslå. Det ger en sådan härlig bykänsla och samvaro mellan människor. Och när eldsjälarna går runt och samlar in lamporna så kan de småprata lite med folk och kanske få en kopp maskroste också. Naturligtvis tillagad över öppen eld. El skall vi spara på.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Intressant

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.