En ljus ide?

Vår meteorolog i SVT, Pär Holmgren, har vad jag erfarit, kommit med ett märkligt miljöförslag; att slopa fastighetsskatten för hus och villor, som använder miljövänlig uppvärmning.Vi i Sverige lever inte i ett ekonomiskt jämlikt samhälle. Det finns medborgare, som inte har råd att vara miljövänliga. Att det betalar sig under tid är ingen information som hjälper. Man har inte kapitalet – och banken vågar inte ta risker, inte ens för miljöns skull.
–Om nu Pär Holmgren verkligen har uttalat sig så naivt om ett allvarligt spörsmål är det bara att beklaga. – Konklusionen blir att de som har råd kan installera miljövänligt och därmed utöka sin kassa. De som inte förfogar över kapitalet blir ännu fattigare och bidrar än mindre till att skona vår natur.- Finns det någon som tror att folk åker omkring i ”rishögar” på våra vägar för sitt höga nöjes skull?
Finns det någon som tror att dom skulle ha råd att köpa nya, dyra och energisnåla bilar om ”rishögarna” blir häftigt beskattade? – Nä, till syvende och sist handlar det nog om hur tjock plånboken är. När glödlampan pajar är det inte alltid lätt att köpa lågenergi för fyrtio kronor, då väljer man kanske den vanliga för fem i stället.
/Inga Lill

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En ljus ide?

 1. Henri Putto skriver:

  Varför köpa lågenergilampor för 40kr styck som lyser dåligt. Investera i Kvalite så räcker lampan 15ggr din vanliga lampa och ger samma ljus! Samma värme och du slipper onödig värme som kan produceras på ett mer miljövänligt sätt.
  Kommentarer?!
  MVH
  Henri

  Samtidigt kan man ägna en tanke åt LED ljus och sätta färg på tillvaron på ett miljövänligt sätt.

 2. gester skriver:

  Helt rätt Henri vilket jag skrev om här ang lågenergilampor bland annat http://www.gester.se/klimathotet/miljomupp/

Kommentarer är stängda.