Dubbar ger störst säkerhet.

Dags för dubbdäck i veckan. Det är tyvärr bara att inse att årstiden med kyla och halka är på väg igen. Snart väntar också den evinnerliga snöskottningen och andra plågor som vintern för med sig.
Det som då är självklart är att förbereda sig så gott det går. Valet av dubbdäck på bilen är det mest naturliga och säkra man kan välja vid vinterväglag. Jag har skrivet en del om det förut här på bloggen. Men det tål att upprepas igen.

Nu finns det bland en del miljömuppar ett motstånd mot bilen i allmänhet och dubbdäck i synnerhet. Motstånd som baserar sig på villfarelser om att vanliga vinterdäck skulle vara lika bra. Eller så har de gått på övermuppen Pär Holmgrens förutsägelser om att vintrarna i Sverige kommer bli varma och snöfria. Och det har vi sett mycket av. Men nu håller Pär klädsamt tyst om sina spådomar eftersom verkligheten hunnit i fatt honom.
Men det hindrar inte mupparna i framför allt Miljöpartiet att fortsätta propagera mot dubbdäck.

Men vi får ha fördragsamhet med dem. Ty vad veta de som bor i innerstaden i Stockholm hur livet ser ut i verkligheten för oss andra.

De som förstår är: Halvard

SVD

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dubbar ger störst säkerhet.

  1. Wedholm skriver:

    Mycket bra! Jag kör alltid med dubbdäck när det är vinterväglag. Det är inte roligt att köra på is med friktionsdäck, och långsamt måste man köra dessutom.

  2. urban skriver:

    Om man tänker på medtrafikanternas säkerhet och sin egen är dubbdäck en självklarhet. Kan ge den där extra marginalen som krävs när ett barn åker ut med pulka på vägen framför dig.

Kommentarer är stängda.