Det är så klimatuppvärmningen går till

När man ser att Facebook tänker bygga en serverpark i Luleå som kan höja temperaturen med en till fyra grader i närområdet. Då börjar man förstå hur den globala uppvärmningen går till.

Stegringen av den globala uppvärmning kan nog med stor sannolikhet kopplas delvis till Googles expansion i världen. De har servrar i sådant antal att de bör stå för ett antal graders uppvärmning helt på egen hand. Tar man sedan med alla andra dataföretag så pratar vi om några grader till.
Gäller nu bara att hitta några grafer som visar på sambandet mellan Googles utbredning och uppvärmningen så har vi äntligen spårat källan till allt.

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Det är så klimatuppvärmningen går till

 1. Jonke skriver:

  Gör ju inte så speciellt mycket att det blir några grader varmare. Jobbar på porsön och det är några grader kallare där än i centrala Luleå.
  Så det blir bara lite jämnare temperatur just där.
  Sen är det ju minus -20 grader på vintern så det är ju ganska lugnt.
  Oroa er inte så mycket….

 2. urban skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha en där anläggningen här nere. -15 som det var i vintras är alldeles för kallt för oss.

 3. OntiArmen skriver:

  Alltså, jag har nog inte hajjat det där fullt ut. Det har länge varit tal om att fördela jordens resurser mellan oss alla. De som lider av värmeslag i mitten av alla de kontinenter som finns, borde inte de vara glada över att få lite av Luleås kyla? Och betalar de med värme så borde nog de flesta anse att affären var i land? Vad missar jag?

Kommentarer är stängda.