Katter och renar

Efter ett samtal med en bekant norröver kan vi konstatera att problemen kan variera lite i omgivningen.
Här hos oss i Skåne närmare bestämt Vollsjö är katter en variabel plåga. T.o.m. så illa att någon fick för sig att skjuta en tamkatt.
Får på en gång säga att det inte är jag. Visserligen skall jag under dagen skaffa ett vapen för kattbekämpning men det skall bli ett vattengevär för att försöka pricka katterna med.
Som djurvän är det lite svårt att ta till grövre medel mot vildkatterna som strycker omkring i trädgården.
Eller vilda och vilda de flesta är någon blandning mellan tamkatter och vilda.

Problemet de ställer till med är förutom att de kissar lite överallt på altanen är att de tar sig in i huset om altandörren är öppen för mycket.
Och vi har fått in en förra året som lyckades förstöra en hel del före vi fick ut den. Så nu gäller vattenbekämpning mot dem i framöver.

Norr över i landet finns det andra problem med djur i trädgården. Våra bekanta uppe i Råneå, Inga Lills hemort, har andra djur på tomten.
Renar och det i mängder. Renar som lojt finns på tomten, svåra att få bort och som betar av det gröna som finns.
Nu jagar våra bekanta så rent tekniskt skulle det inte vara några större problem att nedlägga några renar och tillsammans med lite kryddor få fram en utmärkt måltid. Det verkar dock vara lite lagtekniska problem som jag har förstått att skjuta av renar på sin tomt bara så där rakt av.
Annars skulle ju en stor del av ens måltider vara fixade för lång tid framöver eftersom det dyker upp harar och en och annan älg på deras tomt också.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Katter och renar

  1. OntiArmen skriver:

    ”…en variabel plåga”? – Är du säker på att det är det? Du kanske menar ’en veritabel plåga’? 😀

  2. urban skriver:

    Eftersom plågan inte är konstant kan man nog kalla den för variabel 🙂

Kommentarer är stängda.