Skatter, affiliate och trevligt bemötande

Det här med skatter och intäkter från affiliate-inkomster i stil med Google AdSense verkar hos vissa yngre inte riktigt vara synkroniserade. En del tycks tro att det bara att ta in pengarna privat och sedan inte bry sig om att uppge inkomst.
Ungefär som att Skattemyndigheten inte kan kontrollera det hela. En missuppfattning som kan bli en dyr lärdom längre fram i livet.

Internet är inte en frizon från resten av samhället, tvärtom det är i allra högsta grad en del av samhället. Och om det är något som utgör grundfundamentet i ett samhälle så är det just skattebasen. Utan skatter inget fungerande samhälle. Det har skattemyndigheter ständigt visat och de ligger ofta i framkant när det gäller det området.
Dessutom använder de ibland metoder som är något okonventionella. I Tyskland så köpte helt sonika myndigheterna i princip stulna kontouppgifter rörande kontoinnehav för banker i Liechtenstein. Uppgifter som sipprat vidare till svenska myndigheter gällande svenskar som har försökt komma undan skatten.
Men det finns naturligtvis de som drar in pengar via nätet som insett att det bästa är att göra rätt för sig från början som Nabil.

För övrigt trevligt att få ett tackmail för att man kommenterar en bloggpost där.

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skatter, affiliate och trevligt bemötande

 1. Nabil skriver:

  Det är visserligen bäst att göra rätt för sig från början – men så sent som i förra veckan hade jag inte den blekaste om att jag var skatteskyldig.

  Dels för att checkarna kom från företag som besitter miljarders miljarders dollar, men även för att jag inte trodde jag var skatteskyldig som 17-åring.

  Tack för länkningen förresten! 😀

 2. urban skriver:

  @Nabil. Det där att man inte skall skatta är så vanligt bland er unga. Ni fokuserar på det roliga att skapa och tänker inte på det där som inte är fullt så roligt som skatter och bokföring. Helt förståeligt.
  Lycka till förresten, tror att du kommer kunna ta dig rätt så långt.

Kommentarer är stängda.