Paradoxer

Tittade lite bland de bokmärken jag sparat i webbläsaren. Inte de där som jag lagt snyggt och prydligt sorterat i mappar. Utan de där som ligger längst ned och som gör att hela man måste skrolla en bra bit för att få fram allt.
Av någon anledning har jag inte sorterat in de i mappar, bara sparat när jag hittat en intressant sida och sedan tänkte att den där sorterar jag in senare. Lite som det här med mina odödliga minuter i livet.

Så den där sorteringen blir på något sätt aldrig av och det kommer fler och fler och fler bokmärken dit.
Tittade på det översta av de osorterade. Det gick till dictionary system. Närmare bestämt översättning mellan svenska till latin.
Varför den är sparade kommer jag inte ihåg riktigt.
Funderar ett tag på nyttan av de där översättningstjänsterna och de är en paradox i sig eller ett moment 22 om man föredrar det ordet.

Tjänsten lär ju vara till för oss som inte kan latin speciellt bra, eller snarare inte alls.
Översättningen man får kan ju vara helt uppåt väggarna ungefär som Google translate. Men det har man ingen aning om eftersom språket latin är dolt i okunskapens dimmor för oss.

Kontrollera om svaret är korrekt kan göras först om man kan latin eller har tillgång till riktiga lexikon hemma över latin.
Om man nu har det, kunskap eller böcker, så behöver inte översättningstjänsten användas.
Vilket på något sätt för en att fundera på varför tjänsten egentligen finns. Eller kan det vara så att de som skapat den gjort som jag beskrev här, helt enkelt hittade på saker för det gick fortare då.

Samma stil här om kinesiska tecken, jag har ingen aning om det är sant eller inte. Tänk om tror att det är sant och så tar man och går till en tatuerare och får orden; ”Jag är ett dumhuvud som inte förstår språk” inristat på kroppen. Hur kul kan det vara vid en resa till Kina?

Men för att återgå till bokmärkena så misstänker jag att anledningen till att de inte sorterade i mappar är av anledningen att det nog går fortare för mig att hitta så här.
Kör jag in de i en mapp finns alltid risken lite längre fram att jag glömmer bort efter vilket utmärkt system jag tyckte var bäst när jag sorterade in dem.
Så det blir nog till att fortsätta scrolla långt ned. För som den samlare jag är känns det tungt att kasta bort något även om det bara är ett bokmärke till en webbplats.

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Paradoxer

  1. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Provar

Kommentarer är stängda.