Samla saker

Att jag samlar på askkoppar är väl bekant för en del vid det här laget.
Men uppenbarligen samlar jag på en del annat också, upptäckte jag när vi började packa upp en del lådor efter flytten.

1) Modell av en kopieringsmaskin med öppningsbart lock för visitkort eller gem, kanske.
Kommer från den tiden när jag sålde kopieringsmaskiner. Just den där modellen Nashua 1220 DF är en maskin jag har sålt. Den fylldes på med vätskor, dispersant och kolpulver. Vilket kunde ge upphov till en del incidenter vid påfyllning och framför allt om maskinen skulle flyttas utan att den hade tömts före flytten.
DF står för övrigt för document feeder, vilket innebar att man la ett papper i mataren upptill sedan drogs pappret in och kopierades, såvida det inte fastnade i dokumentmataren.
2) Här går vi fram några år i tiden. Det där är en rengöringsmanik för tonerbehållaren på en kopiator. Nu pratar vi kolpulver i fast form inte flytande. Maskinmodellen var Ricoh M10 eller M5. Den vita asken är originalbehållaren. Det som är lite märkligt är att jag en så länge har hittat runt ett halvdussin i flyttlådorna. Kan då konstatera att jag släpat, nåja, med mig dem i en sisådär 25 år nu. Men de kan vara bra att ha, till något.
Kan återkomma med mer information om kopieringsmaskiner senare. Jag har för mig att det skall finnas en uppsättning broschyrer på samtliga maskiner jag sålt inkl instruktionsböcker.
3) Blixtkuber till en någon form av Instamatickamera. Oanvända och jag skall visst ha några kameror som passar i någon annan låda.
4) Diverse mynt som fanns i nr 1. Femkronor, 50-öringar, några tio-öringar samt en del norska, danska och franska mynt. De sistnämnda är nog inte så gångbara längre.
Inte så många att jag behöver låna en mynträknare från en kompis. Såvida jag inte hittar de där tre kilona 1-öringar som bör finnas i en annan låda.
5) En fluga, de samlar jag däremot inte på. Om man nu inte räknar de som fastnar i flygfångaren förstås.’

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Samla saker

  1. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » En samlares logik

Kommentarer är stängda.