Kunskap på nätet

Att hitta kunskap på nätet är något av det lättaste man kan göra. Det är bara att söka så alltid dyker det upp någon sida.
Men frågan är om det som står där verkligen är den riktiga kunskapen.
Wikipedia brukar finnas med överst på många sökningar. Sidan får ibland kritik för att innehålla felaktigheter då det är användare själva som skriver om ämnen. Men tydligen brukar de grövsta felaktigheterna korrigeras rätt så snabbt av andra.

En uppslagsbok men i liten annan stil är Runeberg, den uppslagsboken är bla sökbar med enligt alfabetisk princip. Helt enkelt A till Ö står som klickbara länkar. Ett kanske inte helt ovanligt koncept men rätt så trevligt.
En sida som tagit det lite längre är den här man här hittar Sidan för S i deras Uppslagsbok. Ett ide som faktiskt ur webbsynpunkt är mycket bra. Varje bokstav har en egen sida vilket ger fler ingångar från en sökmotor till sidan samt intressant kringinformation om en bokstav som säkert lockar en läsare att stanna kvar lite extra länge.
När jag tittar på ordet S hittar jag salladskål fick får mig att tänka på senapskål eller som det egentligen heter på det där riktigt trendiga språket ruccola.
Lite som att 08:or hellre vill att man skall kalla grishals för fläskkarre.

Nåväl ingången till den sidan som heter Uppslagsbok om Hälsa & Kost är lite som Runeberg. Dvs ett alfabetsregister men där varje bokstav går till en separat undersida.
Ett intressant att effektivt sätt att få ut som mycket som möjligt av en webbplats.

Mina egna små försök med ordlistor ligger lite efter får jag konstatera. Ordlista har väl en del kvar före den blir klar.
Det finns ju så himla många ord att täcka in.

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.