kompisgäng med anknytning till Eastpoint

Rubriken ovan är en del av ett citat från den person som av Getupdated/Eastpoint pekas ut som ansvarig för den webbplats som anonymt lades ut på nätet gällande mig som person och min verksamhet, se Dagens Medias artikel om Getupdated den 11 maj.
Citatet i sin helhet, ”Sidan har gjorts av ett kompisgäng med anknytning till Eastpoint och jag själv var inte medveten om att ditt hem märkts ut på en karta och andra liknande detaljer

Mot nämnda citat av den anställde skall ställas det fax som Getupdateds advokat har skickat. Citat ”Uppgifterna på www.urbalill.net har publicerats av (—-namnet borttaget av mig här), som för visso är anställd hos Getupdated AB. Detta har dock inte skett på arbetsgivarens uppdrag eller på annat sätt inom ramen för hans anställning hos Getupdated AB. Det har inte heller skett på arbetstid, eller med hjälp av arbetsgivarens tekniska utrustning”.
Lite motsägelsefulla uppgifter minst sagt.

Nu skulle man kanske kunna tycka att en anonym webbplats som kränker mig mycket grovt inte är så mycket att bråka om i ankdammen. Men med facit i hand blir bilden lite annorlunda. Getupdated AB och mitt företag Urbalill KB är direkta konkurrenter, även om vår storlek skiljer sig åt. Sidan har sedan den skapades uppdaterats regelbundet och det är inte fråga om någon nidsida. Sidan innehåller intrång i upphovsrätt och brottsligt förtal av mig, enligt jurister troligen att bedöma som grovt förtal.

När sidan stängdes efter ett fax från oss, hade det tidigare på dagen gjorts en uppdatering. Just det sistnämnda gör att Mattias Kanetegs uppgifter om att det inte skett på arbetstid eller med arbetsgivarens tekniska utrustning kommer lätt på skam, särskilt mot bakgrund av att vi förfogar över betydligt fler uppgifter om när uppdateringarna skett.

För övrigt presenteras den person det gäller fortfarande som anställd på Getupdated/Eastpoints egen webbplats så sent som idag. Det har heller inte framgått i de kontakter vi haft med Eastpoint/Getupdated att han sagt upp sig.

Fortsättning följer snart….

Urban Grotherus

 

Andra bloggar om: Getupdated, Eastpoint, Mattias Kaneteg, SEO, sökmotoroptimering, förtal, anonymt, näthatare

Pingat Intressant

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

3 svar på kompisgäng med anknytning till Eastpoint

  1. Fredrik skriver:

    Hela denna händelse är tragisk. Vi hoppas du får den upprättelse du ska ha. Vi håller på dig Urban!

  2. Joe Ponting skriver:

    Trist och sorgligt,men det är mycket i denna snurriga Seo värld:(

  3. Njanej skriver:

    Urban! Inget nja eller nej denna gång. Anlita en bra advokat (om du inte redan har en) och stäm dom, det är det enda som biter!! Om du saknar pengar till att anlita en bra advokat tycker jag att du skall gå med håven bland de seo-are som har moralen i behåll.

Kommentarer är stängda.