Vaccineringsviljan är god om det inte vore

för att det avtal Maria Larsson kan anses ansvarig för är i princip värdelöst ifråga om leveransplaner, skadestånd eller prisreducering vid försenade leveranser, eller för få leveranser.
Hade någon mer kompetent person skött avtalet hade vi inte haft den bristen på vaccin vi har nu.

Ser att i Ystad Allehanda att vaccineringsviljan är mycket hög bland de ungdomar som har vaccinerats i skolorna i mitt närområde. 74% i Simrishamn, en skolan når upptill 90%.
Problemet ligger inte att folk inte vill vaccinera sig utan att det är brist på vaccinet.
De där nätundersökningarna som visar vaccinationsviljan och den skall skulle vara låg. Det kan man ta med en nypa salt. De är mycket enkla att manipulera.

Så nu börjar foliehattarna bli lite desperata. Det har ju inte dött tiotusentals-människor som det skulle ha gjort enligt en av deras profeter Jane Burgermeister när folk började få vaccinet.
Ja denna Jane lyfts fram hos sidor som vaken.se och vaccinationsfaran.se som en sanningsägare och en stor idol.
Sedan finns det förstås de med en förvirrad inställning till det hela och stolt deklarerar att de inte skall vaccinera sig. Och så naturligtvis de som tror på Leif Arnold.
Vilket är ungefär att jämföra med Hans Alfredssons tro på pastor Jansson.

SVD | SVD2 | SVD3 | DN | AB | EX |

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

7 svar på Vaccineringsviljan är god om det inte vore

 1. Jesper skriver:

  Varför detta ständiga prat om ”foliehattarna”? Du är ju själv av precis samma skrot och korn, bara att dina åsikter är de motsatta. Sluta argumentera med sextonåringar och ointelligenta människor så kanske du blir tagen på större allvar själv.

  Vilken del av texten(X) anser du vara förvirrad? Jag tycker det var en ovanligt klarsynt debattör.

  X: http://rodamalmo.blogspot.com/2009/11/jag-ska-inte-vaccinera-mig.html

 2. urban skriver:

  Foliehattar, tja det är rätt så enkelt. De flesta motståndarna, men inte alla, till vaccinering utgörs av foliehattar eller om du föredrar ordet konspirationsteoretiker. Tittar man på sidorna vaken.se, vaccinationsfaran.se och skrapar lite på deras källor ser upptäcker man att substansen, fakta eller eftertanke saknas helt. Utan ett ständigt länkande till källor som inte ens skulle godtas på lågstadiet.
  Därmed har jag inte placerat Röda Malmö i kategorin foliehattar utan i kategorin förvirrad.
  ” På södra halvklotet har svininfluensaepidemien ebbat ut. Det kommer den att göra här också.”
  Tvärsäkert uttalande som det inte finns minsta täckning för. Sedan delar jag inte hans inställning inom en hel del andra områden så visst anser jag RM vara förvirrad precis på samma sätt jag anser Maria Larsson och resten av KD vara för övrigt också. Det sistnämnda har jag tagit upp i några inlägg också. Och kommer fortsätta med till dess de försvinner ut ur riksdagen.

  Nja visst är mina åsikter motsatta och jag för fram dem på ett liknande sätt. Skillnaden är bara att jag lutar mig på fakta och står på solid mark inte i ett gungfly av lögner.

  Men ditt ordval ointelligenta människor tycker jag är mycket nedlåtande mot de som, antingen är rädda, osäkra eller inte har förmåga att analysera fakta utan tar det som verkar bäst och enklast.
  Ett förakt som jag inte hyser mot dem. Däremot har jag förakt mot de som medvetet förvillar dem. För de människorna är inte som du kallar dem för ointelligenta.
  Så vi står nog en bra bit ifrån varandra där Jesper ifråga om vår syn på medmänniskor.

  Så foliehattar kommer jag fortsätta kalla dem för. Men jag kommer inte släppa in speciellt många kommentarer från dem framledes.
  Sedan finns det en anledning till användningen av ordet foliehattar. Tror du kan lista ut det om du söker på ordet. Bronsplats är jag inte nöjd med 

 3. Bo Engwall skriver:

  Men de immunologiska skälen mot massvaccinering mot en reklativty mild influensa väger tungt för de som förstår skillnaden mellan cellmedierat immunsvar och vaccinindiucerat immunsvar och dessutom förstår att influensavirus inte är lika lätt utrotat som t ex smittkoppsvirus….

 4. urban skriver:

  @Bo. Nu börjat jag bli rejält lite trött på dig Bo. Den enda källa du har är din frus debattartikel. Inget annat.
  När du försöker hävda din frus slutsats med källor så drar du till med en enda rapport av Paul Glezen. Detta trots att jag har visat dig ett antal rapporter av samma Paul där han rekommenderar massvaccinering.

  Du vägrar konsekvent att ge några som helst källor på vad din fru stödjer sin debattartikel på.
  Trots att jag frågat efter dem så vägrar du ge mig några.
  Så skall du skriva en kommentar till här så ger du mig källor annars kan du glömma att jag tar in ditt inlägg.
  Tramskommentarer har jag nog av.

 5. Jesper skriver:

  Subtil självglorifiering: Att ha talat smädande om grupp människor, för att sedan ta avstånd från nedlåtande röster då ens motståndare gör detsamma.

  Visst, det var dumt av mig att säga ”ointelligenta” människor, och givetvis förstår jag att du tolkade det som att jag menar att ”foliehattar” är ointelligenta. Självklart är de inte ointelligenta! Titta på teorierna om 9/11; jag skulle aldrig kunna sätta ihop sådant material och få så många att tro på mig. Det var korkat av mig att uttrycka mig så kortfattat, men det var lika korkat av dig att bilda en uppfattning om min syn på medmänniskor utifrån den korta kommentaren. Om du på riktigt har den uppfattningen ser jag gärna att du bläddrar lite i min blogg – kanske kan jag ge dig en annan bild av mig själv genom mina texter.

  Jag har skrivit vad som förmodligen blir mitt sista inlägg i debatten om vaccin/svininfluensan. Läs det gärna på:
  http://jesperahlin.blogspot.com/2009/11/jag-ger-upp-debatten-alla-har-fel-anda.html

 6. urban skriver:

  @Jesper. Jo jag tolkade ointelligenta så. Och med tanke på tonen i det inlägg du skrev så anpassade jag mitt svara efter det.

  Nu är konspirationsteorier inget nytt. Jag har sett en hel del under mitt liv. Framför allt under min politiska period på 70-talet. Skillnaden då mot nu, är att Internet ger en helt annan möjlighet att nå ut med sitt budskap, samla anhängare som instämmer och framför allt bidrar med material. En ny teori i stil med 9/11 tror jag nog att du kunde samla ihop anhängare till.
  Med tillräckligt mycket tid och en brinnande övertygelse så går det att åstadkomma mycket.

  Sedan finns en grogrund i ett växande missnöje bland en del mot samhället och politikerna. Som i USA gett oss Oklahomabombaren med mera. Ett missnöje som kanaliseras mot makten och överheten. Kan man fånga upp det genom att ifrågasätta just makten så är det lättare att vinna anhängare.

  Om ett halvår, eller vad det nu tar, när influensan inte är aktuell längre så kommer foliehattarna hittat andra områden att fokusera sin debatt på. 9/11 kommer naturligtvis finnas kvar att antal år till.
  Men det lär behöva komma från USA nästa trend för att få genomslag. Palmemordet, Tsunamin, Estonia har för liten bärkraft att slå i en större skala.
  Det skulle bli så många svenska källor att länka till och de är mycket enklare att ta hål på än ett gäng från USA.

  Jag skall läsa din blogg lite mer noggrant framöver den verkar intressant faktiskt.

 7. Miriam skriver:

  Snälla du Miriam att posta ett inlägg som bara innehåller länk/länkar till tramsidor om vaccinering är inget man gör här.
  Kom med lite argument istället, eller varför inte fakta.
  Urban aka Gester

Kommentarer är stängda.