Ventelo. Oseriösa försäljningsmetoder?

Telefonsäljare kan vara ett riktigt gissel. Även om jag själv under en period arbetat som det så blir jag lika irriterad varje gång någon av dem ringer. Tyvärr kan man inte spärra ett företagsnummer i Nix-registret.
Telefonföretagen är de mest flitigt förekommande uppringarna. Nu är det kanske inte så konstigt med tanke på deras verksamhet.
Men det finns skillnader i seriositet.
Ventelo tillhör inte de som ger ett seriöst intryck.
Samtalet inleds med att han snabbt rabblar upp företagsnamnet, så snabbt att man inte uppfattar vilket det är. Sedan inleds samtalet i stil med ”Du har inte fått vår rabatt på dina samtal än”.
En mycket bra startfras onekligen, för rabatter och lägre kostnader vill de flesta ha.
Men inte är det snyggt av Ventelo. De ger med den inledningsfrasen intrycket av att de ringer från det telefonföretaget man redan har.
När jag fått klart för mig att det inte var mitt ordinarie telefonbolag som ringde så skulle jag avsluta samtalet. Men då började han häva ur sin rena lögner som att vi tidigare kommit överens om att pratas vid.
Så jag bad honom söka i Google efter It verket. Notera vilken plats bloggen Gester har när man söker på det företagsnamnet. Sa till honom att efter tre dagar kommer dit företag också synas på den här bloggen när man söker på Ventelo.

Om nu någon ansvarig chef på Ventelo ser detta och försöker ursäkta sig med att det var en nyanställd som inte har lärt sig rutinerna., så var klockslaget ungefär 16:50 den 20/3-07 och det var ett 0416-nummer. Lite lättare att spåra vem som ringde då.
Fast jag tror inte på varianten med nyanställda på Ventelo.

Nu är Ventelo kända av flera bla E24 har en nämner dem i ett inte alltför smickrande sammanhang.

Debatt på Cint om Ventelo.

Andra bloggar om: , , , , ,

Allmänt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Ventelo. Oseriösa försäljningsmetoder?

Kommentarer inaktiverade.