Vatten bara vanligt vatten

kan man tycka att regn är. Jag har alltid tyckt att regn är att föredra före dess mer frusna form som brukar kallas snö eller fjäderstål som är ett mer adekvat begrepp på det hela.
För snö och bortforslingen av det hela från tomten och då framförallt från trappor är ingen höjdare, eller trapphelvete som passar bättre som namn.

Men så i fredags kom vädrets makter på att jävlas lite extra mycket med mig. Regn och åska, det bara vräkte ned regn. Och det var i sådana mängder att man funderade på att bygga en ark.
Nu hade väl mängden vatten inte varit några större problem om det inte hade varit för att garaget byggdes på 50-talet, då det inte snöade i landet. Dvs  garaget det ligger under huset.
Utanför garageportarna finns en brunn som skall ta hand om regnvatten.

Och det är när det regnar som man behöver brunnen mest. Varpå den jävla brunnen passade på att ta timeout. En timeout som fick till effekt att vattnet letade sig in i garaget istället.
Att rensa en brunn i hällande regn tillhör inte livets höjdare.
När man sedan upptäcker att det mest är sand som har hamnat i brunnen och stoppat avloppet blir man först lite fundersam  varifrån sanden kommer. Men sedan klarnar det hela.
Sanden kommer från den där pelletsleveransen i vintras när en traktor fick skotta så vi kunde få ned pallarna.
Med andra ord det är snöns fel att det blev stopp i brunnen.

För att sedan trassla det ytterligare för mig så fick jag inte igång datorn efter åskan. Det fanns ingen ström, visserligen hade det varit några strömavbrott under dagen men inte då. Till slut visade det sig att den jordfelsbrytare som jag kopplat på elkontakten tydligen utlöses vid varje strömavbrott. Den har precis som brunnen inte riktigt förstått vilken uppgift den har i livet.

Det är vid de här tillfällena man funderar på att flytta till en hyreslägenhet i stället så man slipper bekymra sig om det som finns omkring. Sedan kommer man på att det är ingen bra idé heller. Lampor skall bytas, soppåsar plockas ut och annat.
Hotell vore lösningen för ett praktiskt och smärtfritt boende. Dygnet runt service, ingen matlagning, ingen städning, men framför allt ingen snö att ta hand om.
Sedan skulle jag slippa ta hand om min gräsmatta också.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.