Stenkastning som väntat

Och än så länge ser huliganerna eller Reclaim the streets-anhängarna som tidningarna som finkänsligt kallar dem för att följa sitt vanliga mönster. Dvs kasta sten på polisen.
Däremot ser det ut som de innevånare som bor i västra hamnen förmådda att hålla stånd mot vandalerna.
Kan kanske bero på att de som ställde upp för att försvara sitt bostadsområde var i numerär lika många som demonstranterna.
Så de sistnämnda fick lomma iväg och ta ut sitt behov av att förstöra på polisen istället den här gången.

Det som är typiskt är att vänsterbloggare mer eller mindre försvarar det hela. Ja alltså våldet och skadegörelsen.
Svensson slår den här gången nästan knut på sig själv att i att först fördöma våldsamheter men sedan så klämmer han till med det här:
Men ibland undrar vad som är hönan och ägget i såna här sammanhang, polisens upprustning, tidningarnas hysteri eller några få stökiga ungdomar.

Om det nu är så att folk känner sig provocerade av polisen närhet och dess utrustning så finns det två typer av människor som kan tänkas vara det.
Den ena gruppen är de som tänker begå kriminella handlingar.
Den andra gruppen är de som är i behov av psykisk vård.

Vilken av gruppen Reclaim the streets-anhängarna tillhör kan ni fundera på.

Raboff

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Stenkastning som väntat

 1. Kalle skriver:

  Synd att inte borgarpatrasket i Västra hamnen åkte på stryk, men det kommer fler dagar.

 2. gester skriver:

  Jo men nu var det folk som arbetat och slitit i sitt liv som bor därute. De som lyckats bra eller för den delen har tagit lån för att kunna bo i det som de tycker är en oas.
  Jag kan förstå att det sticker i ögonen på er som av avundsjuka och missnöje med att ni inte får allting gratis utan måste arbeta för det vill hämnas på de som har förmåga att uträtta något av sina liv.

  Men visst har du rätt i att det kommer fler dagar. Ni gör vad ni kan och sympatierna för era idéer minskar för varje demonstration som sker.
  Men eftersom ni tycker det är roligt att förstöra för andra så är det inget ni bryr er om. Bara ni får kasta lite sten eller kladda på en husvägg.
  Djupare än så är inte ideologin bakom det hela.

 3. Antropos skriver:

  Har man kämpat hela sitt liv, med studier och hårt arbete, så är det klart att man inte viker ner sig för några bortskämda snorungar som tror att de har rätt till allt de vill ha utan motprestation.

  Bra jobbat av de boende i VH som såg till att hålla fascisterna kort.

 4. hmm skriver:

  Nu var det ju faktiskt så att gatufesten förlöpte nästan helt lugnt utan några vidare försök från demonstranterna att ta sig in i VH, varefter man gick tillbaka in mot stan och var nästan framme vid slutdestinationen och skulle avsluta när polisen provocerar fram stökigheter.
  Klipper in en deltagarskildring en annan person nyss skrev:

  ”…hemkommen från festen precis, var lugnt hela kvällen tills folk gick hem, när nån lirare la ut en cykel framför en polisbuss (som hela tiden låg i röven på folk och ”buffade”) så fick vår kära polis den brillianta idén att köra rakt in i folksamlingen (dom körde över en refug, över i andra filen och rakt in i folksamlingen), därefter började det kastas typ ölburkar och nån cykel. Inte en helt onormal reaktion på en väldigt väldigt korkad polisaktion. Därefter är det fullt vev för poliserna som går loss ordentligt med batong och hundar, delar folk i tre grupper och bankar loss lite.”

  Polisen kunde helt enkelt inte nöja sig med en insats utan att ha fått slå lite demonstranter.

  Ang. att ”medborgargardisterna” skulle varit numerärt likställda med demonstrationståget är det rent önsketänkande. Max 100 pers att jämföra med demonstrationens ~350.
  Därutöver kom det ju mycket folk som bara var ”nyfikna” och kollade på utan att varken vara ”demonstranter” eller ”motdemonstranter”.

 5. gester skriver:

  Vilken av de här grupperna tillhör du?
  ”Den ena gruppen är de som tänker begå kriminella handlingar.”
  ”Den andra gruppen är de som är i behov av psykisk vård.”

  Någon av grupperna tillhör du. Ett agerande från polisen kan aldrig motivera stenkastning mot dem.
  Om man tror det och använder det som någon form av försvar för bråk så har man lite problem själv. Eller snarare mycket problem.

  Säg som det är istället. Ni tycker det är roligt att kasta sten och jävlas med folk. Enklare att göra det än att ta itu med sitt eget liv.

 6. hmm skriver:

  ”Någon av grupperna tillhör du.”

  Haha, vilket patetiskt argument.

  ”Ett agerande från polisen kan aldrig motivera stenkastning mot dem.”

  Du kan komma med vilka moraliska utsagor du vill, faktum kvarstår:
  I en situation där polisen kunde VÄLJA ifall det ska bli bråk eller ifall arrangemanget skulle ha avslutats helt utan några grövre incidenter VALDE man att starta ett bråk där många som INTE kastat ölburkar, småsten eller något annat blev skadade (människor som alltså inte gjort något brottsligt alls, eftersom det är tillåtet att delta på en laglig men icke-tillståndsgiven demonstration/fest).
  Vad tror du händer med dessa människors inställning och tilltro till polisväsendet?
  Hur tror du de agerar på nästa gång de hammnar i en liknande situation?

  ”Enklare att göra det än att ta itu med sitt eget liv.”

  Jag har, från ett arbetarhem med kniviga familjeförhållanden, kämpat mig fram till en natutvetenskaplig masterexamen och ett fast, helt okej betalt, jobb.
  Vad är det du tycker jag ska ta itu med i mitt eget liv?

  Nu är det emellertid så att alla inte har lika stor tur som jag haft, och att då kräva rättvisa bostadsförhållanden _tillsammans_ är ju just att ”ta itu med” problemen sina egna liv.

 7. gester skriver:

  Struntprat hmm. Oavsett om polisen hade funnits på plats eller inte ens varit i närheten hade det blivit bråk.
  Du och dina gelikar behöver ingen ursäkt för att vandalisera. Bara de att komma maskerade och försedda med färgburkar visar vad demonstranterna hade för avsikter från början.

  Den har gången lyckades dock polisen lite bättre än tidigare att stäva det hela.
  Angående dina egna förhållanden, tja du skriver anonymt och med en menlös hotmailadress så du kan ju påstå vad som helst där.

  Och eftersom du kallar att kämpa sig fram till en naturvetenskaplig mastersexamen samt ett bra fast jobb för tur. Tur, vilken förolämpning mot de som verkligen ligger ned tid och kraft på att studera och skapa sig en framtid.
  Bara det visar att du fantiserar om din bakgrund och är för lat att göra något själv, mer än vara avundsjuk på andra.

Kommentarer är stängda.