Sko sig

Thomas Bodström misslyckades uppenbarligen på att sko sig i egenskap av riksdagsman. Försöket att ha ändra på reglerna exklusivt för riksdagsmän misslyckades så valet blev att säga upp sig från riksdagen, eller vad det nu skall heta. Till hans heder kan i alla fall nämnas att han ser ut att avstå från inkomstgarantin från riksdagen.

Att inte bevilja honom ledigheten visar på ett visst sundhetstecken från vår makthavare. Vi behöver inte ha ett frälse i form av riksdagsmän. Politikerföraktet lär inte minska om vi ger riksdagsledamöter särskilda förmåner som inte kan fås av deras väljare. Men att maktens män och kvinnor för den delen skor sig på skattebetalarna är inget som tillhör ovanligheterna.

Skor sig verkar för övrigt andra också göra. Tydligen finns det någon hype omkring skor som kallas för Converse skor. Vilket kan för mig som inte är så insatt i mode har svårt att förstå. De ser ungefär ut som de där basketskorna man hade som barn. Basketskor som man ritade med bläckpenna på. Och där skosnörena gick av stup i kvarten när man skulle knyta dem.

Fast de skorna var inget emot de där man hade i skolgymnastiken på den tiden. De där blå om nu någon kommer ihåg dem. Samt naturligtvis den obligatoriska gymnastikpåsen där kläderna förvarades. Den som man skulle tänka på att ta hem och få tvättad. Vilket inte alltid skede på den tiden, i den åldern man var då. Och det kunde lukta rejält efter någon vecka.

Och angående de där blå gymnastikskorna är det här en passande låt. Fast fullt så häftiga var inte de där gymnastikskorna på den tiden.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sko sig

  1. urban skriver:

    Intressant Lars-Erick och han lär nog komma tillbaka.

Kommentarer är stängda.