Samarbete på nätet

En fördel med att arbete via nätet är att olika typer av samarbetsformer uppstår. Mer eller mindre löst sammansatta nätverk där man hjälper varandra med olika typer av projekt.

Som exempelvis att uppmärksamma det här med bingo på nätet. Visserligen är det med blandade känslor när jag tänker på bingo. En anledning är att ett av mina första arbeten i ungdomen just var på en bingohall. Men det finns nog anledning att återkomma till det senare.
Och jag misstänker att det nog kan vara lite skillnad mot att spela på nätet mot att göra det i verkligheten eller vad man nu skall kalla det för.

Och just aktiviteter på nätet har växt enormt de senaste åren. Att hitta rätt försäkringar online är en sak som underlättar en hel del. Förr fick man ringa runt till de olika bolagen som sålde försäkringar för att ta rätt på priser få, villkoren skickade hem till sig och sedan sitta och jämföra vilket bolag som hade bäst villkor. Lite lustigt i sammanhanget är att jag under en period av mitt yrkesliv också sålde försäkringar. Och då var det jag som ringde runt eller besökte folk för att få dem att teckna en. Finns anledning att återkomma om det med.

Försäkringar finns det för övrigt anledning att tänka på om man har smycken hemma. Inte så många som kanske är medvetna om att en flitig konsument som köper smycken på nätet, och dessa har ett större värde att det kan behövas ett extra skydd för stöld av just smyckena.
Man skall kanske tillägga att det krävs en hel del smycken för man behöver tänka på det. Men något att ta med sig i alla fall.

Annat man kan roa sig med att handla på nätet är en badrumsinredning. Alltså de där sakerna till ett badrum man inte alltid tänker på, men som nya kan fräscha upp badrummet högst väsentligt och det till en förhållandevis låg kostnad. Föga överraskande är badrumstillbehören där rostfria, vilket är en förutsättning för att de skall fungera i ett badrum. Men det finns faktiskt andra som säljer tillbehör som inte är rostfria. Och då får man förmånen att byta ut dem lite oftare än vad man tänkt.

Det som gör mig lite fundersam när det gäller en del näthandel är att man kan köpa barfotaskor på nätet. Låter på något sätt som en liten motsägelse att köpa skor för barfota.
Behövs ju inga skor då tycker jag eftersom man går barfota. Vilket för övrigt inte är att rekommendera vid det här årstiden i landet för övrigt. Sedan så inser jag att barfotaskor är de skor man är tänkt att gå barfota i. Vilket förklarar en del.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.