Säkerhet skall alltid gå före miljö

Lind Skugge har ett sunt resonemang när det gäller val av bilmodell. Hon sätter säkerheten i främsta rummet. Ett som man kan tycka självklart val när det gäller att transportera sig själv, sina barn eller andra.

När det gäller säkerhet finns det en generell tumregel man kan gå efter.
Stor bil högre säkerhet – Liten bil lägre säkerhet.
Sedan har det inte så stor betydelse hur många krockkuddar man petar in i de där surrogaten till bilar som brukar kallas för småbilar.

Det där med säkerhet verkar miljömupparna inte ha förstått trots att de framgår klart på Trafikverkets hemsida att krocktester bara kan jämföras mellan liknande bilmodeller när det gäller säkerhet i olika klasser.

Tittar man sedan på Folksams krocktester som bygger på faktiska olyckor som visar den en generellt att större bilar är säkrare.
Kompletterar man sedan bilen med vinterdäck med dubb och anpassar hastigheten efter omständigheterna har man gjort det går att göra.
Svårare än så är det inte.

Familjens egen äldre bil får bra betyg hos Folksam. Men så är det en stor bil också. Vad den drar per mil struntar jag fullkomligt i. Det är totalt ointressant, säkerheten går främst.

Sedan finns det naturligtvis några världsfrånvända varelser ifråga om bilar så här har vi en bilhatare.  Men de tillhör den där kategorin som av princip avskyr indiviuella färdmedel. De vill av politiskt grumliga skäl att allt skall ske kollektivt.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Säkerhet skall alltid gå före miljö

  1. OntiArmen skriver:

    Säkerhet? Säkerhet framför miljö? ok, där kan jag nog hålla med om, men i övrigt tycker jag att detta säkerhetstrams står en över öronen. Man skall välja säkra stolar, säkra dörrar, säkra pannor samt säkra telefoner. Utöver det skall ALLT i barnens värld vara säkert, annars släpper vi dem inte med blicken ens två sekunder. Säkert, säkert, säkert!

    Påpekar man för Portugals trafikministerium att dom har EU:s högsta trafikdödlighet rycker dom bara på axlarna och kontrar ”- Ähh, de flesta klarar ju sig”!

    DET kallar jag riktiga Darwinister!! 😀

  2. urban skriver:

    Jo visst kan man kalla Portugal för det. Men snart kommer de som Grekland hänga på låset med gråt i halsen till EU-kassakista och begära stöd för sitt leverne. 🙂

Kommentarer är stängda.