Olika sorters mat

Efter påsken och den, för oss, obligatoriska lammsteken. Funderar jag på en del maträtter som jag ätit och vill äta igen samt de jag inte provat men vill prova samt de jag inte testat och inte vill testa.
Att grillade lammkotletter är en favorit har väl knappast undgått någon läsare.
Samt att romstanning inte tillhör det jag vill äta igen. Efter att ha sett hur Mickey tillagar våfflor verkar det inte vara så intressant att äta, ja inte hans i alla fall.
Sniglar har jag provat och de är utmärkta att äta dock inte mördarsniglar.

Marsvin verkar fungera i en hel del länder, men ställer mig lite tveksam till om jag skulle äta marsvin som var tillagde så här som i marsvin. Benen kan ju inte innehålla så mycket kött. Fast det är väl lite som när jag serverades gräshoppor en gång. Inte mycket mat där inte.

Raggmunkar har jag testat någon gång kommer faktiskt inte ihåg hur de smakade, fast ett problem där är tydligen att man inte vet hur många raggmunkar man får. Sedan finns det mat där man är lite osäker på vad det överhuvudtaget är fråga om, Cthulhu verkar en sådan maträtt heta om man får tro stationsvakt.

Julmat är en klassiker, återkommer år efter år, här ett enkelt recept på julskinka.
När vi nu är inne på skinka kommer jag på att tänka på ordet fläskkarré. Ja det heter ju inte riktigt det utan det är egentligen grishals vi pratar om. Men för de känsliga från 08-området så döps den om till fläskkarré.
Så tänk på det att ni sitter och äter halsen på en gris när ni äter fläskkarre.
Grillad blir den jäkligt bra för övrigt.

Kan väl tillägga en del av länkarna kan innehålla bilder som veganer och andra känsliga personer kan tycka vara lite stötande. Eller skulle den här varningstexten kanske ha stått först i inlägget?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Olika sorters mat

  1. Mickey J Barczyk skriver:

    Marsvinet var ju intressant… det ska jag prova nån gång.

  2. gester skriver:

    Men benen verkar inte innehålla så mycket kött. Mindre än ett kycklingben ser det ut som. Så det verkar som att man får äta många för att bli mätt.

  3. Pingback: Ätit en Rackebajsare? Jupp! | Mickey J Barczyk

  4. Eva skriver:

    Tycker att rackebajsaren är världens godaste korv!!!!

Kommentarer är stängda.