Och om pneumokockvaccin nämns inget

Kan bara konstatera ang den befarade pandemin att inget nämns om ett sätt att skapa ett visst grundskydd trots att inget vaccin finns än.
Pneumokockvaccin är ett sätt att skapa ett litet skydd för en del av de biverkningar som en influensa kan ge upphov till.
Vi har skrivit om det tidigare här för tre år sedan. Och det finns en text här.
(En text som är under uppdatering eftersom fokus där ligger på fågelinfluensan)

En anledning till att man inte nämner så mycket om det vaccinet kan möjligtvis vara att antalet tillgängliga doser i Sverige är mycket få samt att produktionstiden är förhållandevis lång.

SVD | DN | DN2 | Sydsv | AB

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Och om pneumokockvaccin nämns inget

 1. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5018312.ab

  Och det är likadant med alla andra socialförsäkringar. Sverige är i dag ett instabilt samhälle. Välfärden är raserad. Vi hänger alla på gärdsgårn. Vem som helst av oss kan i morgon vara nedstörtad i ohjälplig misär. Vi blir blåsta på de pengar vi betalat in till trygghetssystemen. Det svenska ledarskapet präglas i dag av inkompetens, korruption och ren skurkaktighet. Nu måste fackens ekonomi granskas och redovisas. Det är ifrågasatt om medlemmarna överhuvudtaget får någonting för pengarna. Den enskilde garderar sig rationellt genom extremt sparande. Framöver står detaljhandeln på öronen och den ekonomiska krisen fördjupas genom svåra interna missförhållanden.

 2. ”– Vi har inga planer på att dela ut munskydd i Sverige, säger Anders Tegnell, chef för Socialstyrelsens smittskyddsenhet.” Svensk inkompetens, svensk oansvarighet, svensk korruption. Total misstro. NI SKALL FÅ SE.

 3. gester skriver:

  Nu är ekonomiska kriser inget nytt fenomen. De kriserna brukar återkomma med regelbundna intervaller. Men försämringar i trygghetssystemen är desto värre. Det vi ser nu är inget emot vad som kommer hända om 10 till 30 år när folk börjar gå i pension med det nya systemet. Då kommer vi kunna prata om kris. Det vi ser nu är ingenting.

  Smittskyddet instämmer helt med dig där, även om jag inte tycker munskydd är en lösning på det. Sedan Alliansen skrotade att vi skulle bygga en egen vaccinfabrik så står vi helt utlämnade om det verkligen blir en pandemi av det här.
  Så det är bara att hoppas att det inte blir så.

Kommentarer är stängda.