New World Order

Teorin om New World Order (NWO) har med Internet fått ett kraftigt uppsving. Begreppet NWO är lite skiftande beroende på vilka grupper det är som ligger bakom. Wikepedia definerar en del av dem här.
Med andra ord en rätt så brokig samling av olika teorier om vad NWO egentligen innebär.
Gemensamt är dock att det är en mäktig organisation som på något sätt vill styra världen åt ett visst håll.
På forumet Flashback finns en egen sektion just för den typen av konspirationsteorier, som de även kan kallas för. Nu finns det lite andra varianter också där det inte rör sig om hela samhällssystem som skall ändras genom New World Order utan lite mer isolerade händelser.
Palme– och Kennedymordet är populära ämnen att anknyta konspirationsteorier omkring.
Där naturligtvis så är antingen regeringen, mäktiga ekonomiska sällskap eller andra organisationer som ligger bakom det hela, för sig själva eller i samverkan med varandra. Men det brukar normalt inte ingå i en större konspirationsteori över tid.
Estoniakatastrofen är ett annat kärt ämne för konspirationsfolket. Och naturligtvis den 11 september-attentatet.

I samband med FRA-lagen dök det naturligtvis upp en del teorier om att staten hemligt skulle övervaka all trafik även den som gick via ip-telefoni och lagra uppgifterna i ett obestämt syfte. Eller vänta nu det stämmer ju, så vi lämnar det och fortsätter.

Tidigare innan Internet så fanns det också ett antal konspirationsmänniskor. Alf Enerström lär kunna räknas dit. Hans annonser mot Olof Palme i dagstidningarna kommer nog alla ihåg som har några är på nacken.
Brukligt är att konspirationsmänniskorna kan hänföras till gruppen rättshaverister. Dvs de har råkat ut för som de tycker någon orättvisa och vänder sig mot den/det som de uppfattar som orsaken till det hela.
Engagemanget är mycket stort, källorna omfattande, logiska argument mot dem har ingen effekt. De som säger emot eller vägra ta upp det hela blir då per automatik också den en del i konspirationen som de utsatta tycker sig uppleva.

De personerna brukar kallas för foliehattar om man säger det snällt i annat fall kan man kalla dem tokstollar. Eller att de kan benämnas med några av dessa ord.
Och den uppmärksamma noterar vilken sidan man hamnar på i länken foliehattar så förstår ni nog vad nästa del i det kommer handla om. Den kommer om några dagar.
För teorin om New World Order från de grupperna angående vaccinering kommer bli en makalös studie i galenskap.

Tillägg 091020 Och först ut av personerna bakom New World Order-teorin är Jane Bugermeister

Tillägg 091030 Och här tittar vi på byfånen från dalarna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på New World Order

Kommentarer inaktiverade.