Malin Wollin och härskarteknik

Malin Wollin har i brist på argument gått över till att använda en härskarteknik istället. Reaktionerna på hennes inlägg, som jag skrev om här, förbluffar henne. Och hon tappar totalt fattningen.
Den kritik som hennes inlägg skapade och det svar som Alfred skrev renderar henne till att häva ur sig följande avslutande rader.
Skaffa ett jobb, skaffa flickvän, häll ut joltcolan och väx upp.

Ja vad skall man säga mer än att Wollin har lite problem. Eller snarare ett stort problem. Men det kan kanske hänga ihop med att hon som krönikör tillhör den tunnaste som Aftonbladet har, så hon befinner sig nog i en pressad situation arbetsmässigt. Så vi får ursäkta henne att hon tappar fattningen och förolämpar tidningens läsare.

De som tycker att det är en storm i ett vattenglas är Skivad lime, Sundblomska. Sedan finns det de som Eligin som upprörs över spelet.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Malin Wollin och härskarteknik

 1. Pingback: Fantasi, verklighet, våldtäkter och nymoralism // Skivad lime

 2. Eligin skriver:

  Jag kan förstå vad du menar. Men ärligt talat. Counterstrike, Simcity och många andra våldsamma spel ligger i en annorlunda nivå.
  I många våldsamma spel handlar det om krig. Där är det plötsligt okej att döda. Är det någonsin okej att våldta folk? Ens i ett spel?

  Personligen tror väl inte jag heller att det här kan få folk som spelar det att tro att det är helt ok att våldta folk, för att det är det i spelet. Det är ju inte så att man går ut och dödar folk efter att ha spelat Counterstrike eller går och slår folk med en slägga bara för att man har spelat World of Warcraft. Antagligen går man inte ut och våldtar kvinnor efter att ha spelat Rapeplay heller.

  Men jag kan inte förstå att någon vill gå ut och köpa ett spel som går ut på att våldta folk. Det kanske är jag som är gammaldags, men då föredrar jag nog att vara det.

 3. urban skriver:

  @Eligin. En del av de spelen där man dödar folk är inte krigsspel. Du har spel där du agerar som lönnmördare, kör ihjäl folk med din bil etc. Alltså spel som inte är kopplade till en krigssituation. Men samtidigt kan man undra om det är ok moral att döda folk i spel bara för att det är krig.
  Där ser jag ingen större skillnad mot det här spelet. Att döda folk i ett spel kan väl inte vara ok även om det råkar vara ett krig?

  Du hyser en viss tvekan märker jag. Du säger med bestämdhet att folk inte går ut och dödar folk när de spelet Counterstrike. Men du använder ordet antagligen när det gäller Rapelay. Så fungerar inte en människa att ett spel triggar igång någonting som inte skulle ha startat i alla fall.
  Historiskt sätt så är det lättare att få folk att döda andra genom personlig påverkan än att få dem att våldta. Nu pratar jag där om mord i större skala.

  Nu köper väl ingen det här spelet. Då det inte såldes utanför Japan. Men med Wollins marknadsföring av spelet lär de bli ett av de mest piratkopierade och nedladdade den här månaden i Sverige.

  En liten parentes, du kan inte jämföra Counterstrike och Simcity överhuvudtaget. Men ok min text där var lite raljerande.
  Simcity går i huvudsak ut på att skapa växande och välmående städer. Städer där folk är nöjda, har arbete, korta pendlingsavstånd, ren miljö, god sjukvård och bra utbildningsmöjligheter.

 4. anon skriver:

  skitsnack. det är bara skitsnack, den här vågen av hat på japanska spel började i usa. landet som producerar 1/3 av världens porr. tror ni allvarligt det inte involverar samma saker som finns i det här ”spelet”?

  och sedan angående spel, komigen för fan, vilken fjortis som helst kan rabbla krigsspel en hel dag. spel där du mördar människor för de tänker ’fel’, man torterar, spränger, saboterar, knivhugger, hotar, använder udda tillhyggen, kör över, stryper etc etc the list goes on. tex i Modern Warfare så begår huvudpersonen ett mindre massmord där allt man gör är att plöja obeväpnade civila på en flygplats, sjukt underhållande, men lo and behold jag har inte anfallit arlanda än !?

  vem bryr sig? sätt artonårsgräns på den och låt folk sköta sitt

 5. urban skriver:

  @anon. Jaha det borde man förstått att det började i skenhelighetens och dubbelmoralens land USA.
  Tja ur mitt perspektiv om man nu överhuvudtaget skall lägga moralvärderingar på spel så anser jag att mörda civila är värre än att våldta dem.

 6. Eligin skriver:

  Urban, Skrev jag att alla våldsamma spel är krigsspel? Läs min text igen.
  Det är väl självklart att jag hyser en viss tvekan, jag har aldrig hört om spelet förut och har inte spelat det, det enda jag kritiserar är konceptet.
  Jag kan inte säga med bestämdhet någonting om det är rätt eller fel. Det enda jag kan säga är min åsikt.

  Våldtäkt, mord och våld har olika innebörd för alla. Jag tror inte att spel kan påverka folk till att göra samma sak i verkliga livet. Det har jag heller aldrig sagt.
  Men visst får väl jag ogilla konceptet av ett spel oavsett vad det handlar om? Oavsett om det är av personliga eller moraliska skäl?

 7. urban skriver:

  ”Men ärligt talat. Counterstrike, Simcity och många andra våldsamma spel…”
  En sematisk diskussion kanske om detta. Simcity har inte med våld att göra, tvärtom. Eller missförstod jag dig där?

  Jag hade heller inte hört talas om det förrän nu, vilket inte säger någonting förstås då mina kunskaper om spel är mycket begränsade. Och visst konceptet tycker jag inte om, men jag gillar inte spel som Counterstrike och den grenen heller.

  Men att dra de paralleller Wollin gör och den upprördhet hon visar över något som de flesta inte ens vet vad det är. Ser jag som ett sätt att försöka arbete enligt principen – all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet -.
  När hon sedan i sin bloggpost hånar de som har andra åsikter passerar hon en gräns på hur en debatt skall gå till. Men å andra sidan är hon en synnerligen medioker krönikör så hon behöver väl sticka ut lite.

  Visst får du tycka vad du vill om spelet, det är inte det jag vänder mig mot utan Wollins sätt att angripa det hela. Jag tycker det verkar vara ett veritabelt skitspel. Och skräp finns det ingen anledning att dra upp till beskådande.

 8. Eligin skriver:

  Nej, jag medger att det var ett syftningsfel. Simcity har inte med våld att göra. Man skulle kunna använda det för göra det svårt för medborgarna i spelet, men nej, det är inte ett våldsamt spel. Jag tog med det exemplet eftersom det stod med i den första bloggposten på det här temat på den här sidan, att det är ett spel som skulle kunna hamna i debatten över vilka spel som är våldsamma eftersom man kan skada innevånare i det.

Kommentarer är stängda.