Låt tutorna ljuda

Vuvuzerlorna ställer tydligen till det en del för vissa under VM i fotboll. Det där med att acceptera lokala traditioner verkar inte vara på modet bland fotbollsfans. Utan det skall väl vara som det är hemma, skräniga hejaklackar som vrålar glåpord åt spelare och domare är väl melodin för de som tittar på fotboll.

En del kommentarer tar sig rasistiska uttryck som den här hos People. Men det är väl samma typ som gnäller på att invandrare i Sverige inte till 100% omedelbart lever som en del tycker man skall göra här. Sportnytt är lite mer sansad i sin kritik.
Och när vi kommer utomlands så skall minsann folket där anpassa sig efter de traditioner som vi håller högt.

Men låt tutorna ljuda genom hela VM. Folket i Sydafrika har det inte alltför lätt. Generationer av förtryck, enorma problem med HIV-smitta, sedan skall vi visst lura på dem några JAS-plan också.
Så inte undra på att folket där nere behöver lite muntration i allt elände.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Låt tutorna ljuda

  1. Mikael skriver:

    Javisst, det är deras rätt att välja och inte vår. Vi kan däremot begära att TV-bolagen tänker till i förväg och minskar problemet för oss tittare. Det är inte så himla svårt faktiskt. Så klaga där ni som känner att det behövs, och be om en möjlig lösning. Trumpeterna kommer inte att förbjudas, det är en tidnings-kyckling.

Kommentarer är stängda.