Inte Leifs vecka det här

Den här veckan var väl inte Leif Silberskys vecka. Storsvindlaren John af Donner dömd till 5 år, parkeringsdräparen i Landskrona; 1 år och tio månaders straff.
Naturligtvis för hårda straff enligt Leif som skall överklaga båda domarna.
Leif lyckades väl inte allt för bra i de uppmärksammande fallen han har haft för övrigt heller. Hagamannen fick 14 år i fängelse och Anders Eklund livstid.

Ibland får man intrycket att han kunde marknadsföra sig under parollen;
Om du är skyldig och vill ha ett långt straff, anlita mig.

Fast när jag tänker efter så stämmer inte det där med att han förlorar. Leif får ju betalt hur det än går. Så det finns med andra ord en garanterad vinnare i varje rättegång han är med i.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inte Leifs vecka det här

 1. OntiArmen skriver:

  Jag tycker nog Leif lyckats rätt bra. En av hans bästa framgångar torde ju vara landskronaligisten, 22 månader. En kille som, och resten av omvärlden också, trodde han skulle få sitta inne på ’lifstid’ som i verkligheten renderade 22 månaders förvar. Leif verkar veta vad han sysslar med. Hagamannen är ju i närheten av svenskt maxstraff om man nu bortser från obestämd livstid. I bakgrund av av att ’Hagamannen’ är en normalt fungerande människa som har förståelse för vad han gör torde ju också 14 år vara lindrigt. men som sagt, landskronamannens straff borde ju stå längst upp i Silberskys CV. Inte för att jag gillar vad du gör, Leif, men det du gör, det kan du!! 😀

 2. Ett år och nio månader. Det blev straffet för P-plats dådet i Landskrona. Så mycket är ett människoliv värt i Sverige.

  Motsvarande straff för vållande till annans död eller dråp i USA kan ge uppemot 30 år.

  Det kan inte bli tydligare än så här att Sverige och USA har totalt olika människosyn och en helt annan värdering när det gäller människoliv.

  I USA står den personliga friheten och den personliga integriteten högt i kurs. I vissa stater, exempelvis i Colorado, är det tillåtet att avvärja en inkräktare i hemmet med dödligt våld om så krävs.

  I Sverige kan du bli åtalad och sättas i fängelse och bli skadeståndskyldig om din hund skulle bita en inkräktare.

  Läs resten av artikeln och mer om mina tokiga tankar här:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/manniskovardet-star-inte-hogt-i-kurs-i.html

 3. urban skriver:

  @OntiArmen. Nu har det inte så stor betydelse vad folk tycker han skulle ha för straff utan vilket straffvärde gärningar har. Vållande till annans död ger maximalt 2 års fängelse. Med tanke på att mannen är ostraffad och hur domstolarna kan/brukar döma så är det med den praxisen ett hårt straff.
  14 år för Hagamannen det är mer än vad normalstraffet är för mord. Och han mördade ingen även om han uppenbarligen försökte.

  Men du ontiarmen, jag har här visat på fyra fall när den kära Leif misslyckades. Men du kan säkert ge mig några exempel på fall där han lyckats. Så fram med dem nu och visa att du inte svamlar.

  @Johannes. Jag instämmer att straffsatserna i landet behöver ses över ordentligt, eller snarare det är mer tillämpningen av straffskalorna som behöver granskas.
  För egen del har jag tidigare hävdat och gör det fortfarande att exempelvis ett livstidstraff skall vara på livstid på riktigt. Följaktligen behöver ingen livstidsdömd permissioner som Anders Eklund har fått nu. De skall aldrig mer ut i samhället.

Kommentarer är stängda.