Inga Lills ärtsoppa

Jag tänkte ge lite tips på hur man kan spara en del pengar så där i största allmänhet. Mat är ett sådant område där det går att spara in en del. Och då pratar vi riktig mat, inte de där kemiska tillsatserna som finns i exempelvis mikromat. Den typen av mat lär bara de med outvecklade smaklökar uppskatta.
Alla kan heller inte göra som Johnny att föda upp maten på egen hand. Sedan får vi väl räkna bort de som föredrar näringsfattig mat. Susanne och andra kanske uppskattar det hela däremot.

Inga Lills ärtsoppa

1 paket gula ärtor
C:a 0,5 kg rimmat sidfläsk i bit
1 gul lök
Grönsaksbuljongtärningar

Lägg ärtorna i blöt över natten.
Häll av i ett durkslag och spola ärtorna.
Lägg fläsket i en stor kastrull och låt koka upp.
Skumma spadet med en hålslev.
Lägg i lök, mejram och buljongtärning.
Låt fläsket koka tills det är halvfärdigt.
Häll i ärtorna.
Tag upp fläsket när det är färdigstekt.
Låt ärtorna koka vidare.
Avlägsna svålen och skär fläsket i små tärningar, som tillsätts när ärtorna är klara.
Smaka av om mer mejram eller grönsaksbuljong behövs.

Aktiv arbetstid c:a 30 minuter.
Ger 4 middagar för 2 vuxna personer för en femtiolapp totalt.
Eller 8 middagar för en person, eller 1 middag för 8 personer, eller två middagar för 1 person och 3 middagar för 2 personer. Eller en middag för 4 personer och 2 middagar för 2 personer.  Ja ni ser kombinationsmöjligheterna är enorma.

Om man nu är för lat att laga mat kan man kanske satsa på att skriva om något man ätit och få den rätten gratis, Tastecasting som det heter. Fast det går alltså inte att skriva om ärtsoppan ovan, den får ni inte gratis. Den är ju nästan gratis redan.
Sedan när vi ändå håller på med kostnadsbesparande tips, så här kan snåljåpar skaffa gratis saker,  här kan man ladda ned gratis musik (lagligt), här hittar man gratis kaffe och gratis barnpassning. Fast för det sistnämnda krävs en del grundkrav.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inga Lills ärtsoppa

 1. Sara-Vide skriver:

  Gu vad gott…

  Men jag äter inte näringsfattig mat med flit! Det bara blir så.

 2. johnny skriver:

  Här är ett snabbare recept. Köp Euroshoppers – eller liknande märke som kostar runt tian – ärtsoppa. Tryck ut innehållet i en djup tallrik. Micra i tre minuter. Klart.

 3. gester skriver:

  Sara jag tror dig inte enligt Google så är du symbolen för näringsfattig mat http://www.google.se/#hl=sv&ei=xDLOSuTNDszd-Qbk5NyTAw&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=n%C3%A4ringsfattig+mat&spell=1&fp=381c864546feee36

  johnny > Blir lite dyrare runt 4:- per portion.

Kommentarer är stängda.