Fuskmat från Findus

Ibland när det är lite för mycket att göra så blir det att fuska med matlagningen en del. Jag har tidigare skrivit om det här på fuskemat.

Igår var det dags igen för fuskmat
Jag provade Findus hamburgertallrik igår.
Medge att bilden på paket ser lockade ut. En välgrillad hamburgare, bearnaisesås, klyftpotatis, krispiga bönor. Nu står det förstås inte att bönerna skall vara krispiga men det utgår man ifrån.
Och som sagt presentationen av maten ser riktigt aptitretande ut.
Nu återstår att se hur maten kommer se ut när den är färdig.

Så vi börjar med att ta ut den ur förpackningen.

Nu kan man inte förvänta sig att maten i djupfryst tillstånd skall motsvara förpackningens presentation. Men en liten bit på vägen bör det nog vara för att verka trovärdigt. I bilden ovan kan vi se att det faktiskt i huvudsak motsvarar bilden. Fast det finns ett orosmoln här. Fördelningen av de olika ingredienserna motsvarar inte bilden. Det där röda har en alldeles för framträdande roll det vita, bearnaisesåsen, ser ut att vara för lite. Sedan ligger bönorna fel samt en del potatis.
Men nu skall vi inte vara negativa utan det är trots allt slutresultatet som räknas.
Så vi låter den gå in i mikron ett tag.

Tja och vad blev slutresultatet?
Inte mycket som stämmer överens med bilden här inte. Det vita har spritt sig över halva portionen. Det röda klegget har en alltför stor del av det hela. Bönerna har även de behagat sprida sig över resten.
Jag skulle nog vilja säga att Findus får underkänt för presentationen av maten. För även om de på bilden visar maten upplagd på en tallrik och inte i formen som den kommer med så stämmer det inte.
Om man försöker lägga upp maten på det sättet som bilden visar innebär det att man behöver spola/torka av varje enskild böna samt potatisbit för att åstadkomma något liknande. Ja man behöver torka av allting faktiskt.

Hur smakade det då?
Smaken på fuskmat är inget som man egentligen tar med i beräkningen när man köper det. Utan man hoppas komma undan med något som helst inte smakar någonting alls. Och där har Findus lyckats bra med bearnaisesåsen, den får nog betraktas som smaklös. Dock tyckte jag att det fanns en knappt förnimbar smak av bearnaise när jag kände efter ordentligt. Hamburgaren gick att äta men det andra kan vi glömma.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.