Varför nöja sig med sexköpare?

Beatrice Ask funderar på om man inte för att hänga ut misstänkte sexköpare skulle skicka lila kuvert till dem i samband med delgivningen.
Ett kuvert som då skall skickas till bostadsadressen. Syftet är naturligtvis att de inte skall kunna hemlighålla det för familjen, ja och brevbäraren då och säkert några grannar som ser det hela.

Förslaget verkar alldeles utmärkt enligt mitt sätt att se det. Alla vet ju hur lång tid det tar före det kommer till en rättegång så det är lika bra att ge dem en liten taskspark direkt så de vet vad som väntar senare.
Och om de nu blir frikända i en rättegång kan man bara skicka ut den frikännande domen i vitt kuvert. Vitt brukar ju betraktas som oskuldens färg.

Men varför bara hålla sig till misstänkte sexköpare? Finns ju massvis med andra brott där den misstänkte gärningsmannen minsann kan mörka att han är misstänkt för sin familj.
Pedofiler är en grupp som verkligen inte skall skyddas, för där finns det enligt en del inga oskyldiga alls.
Lämpligt kuvert där är inte en färg utan en stor bild av denna tavla på kuvertet. Ingen som ser det kan undgå att förstå vilket vidrigt brott personen som får det har gjort.

Rattfyllerister får förslagsvis ett rött brev med den promillehalt de hade tryckt på kuvertet.
Tjuvar, där kan man trycka en bild av Björnbusarna på kuvertet.
Det finns ett antal olika varianter med andra ord för att signalera tydligt för omgivningen vilka brott en person är misstänkt för. Så det är bara att sätta igång.

Vill man sedan ta det här ett steg till så att en större krets av människor får rätt på vilka brott en människa är misstänkt för. Då finns det en lösning på det med. Man kan sy fast tygmärken på deras kläder i olika färger och former. Då kan alla direkt avgöra vilket brott det rör sig om.
En väl beprövad metod är det också.

Alla uppskattar dock inte förslaget som AlliansfrittScaberMyndighetskontroll. Men det skulle onekligen piffa upp brevskörden en del och skapa en del nya arbetstillfällen.

DNSVD

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

9 svar på Varför nöja sig med sexköpare?

Kommentarer inaktiverade.