Synd om Lars Danielsson?

Enligt våra kvällstidningar är det synd om Lars Danielsson.
Expressen skriver om att han sitter i en liten skrubb, utan lön, inga pensionsförmåner och utan arbetsuppgifter.
Aftonbladet späder på med att han är utfryst på arbetet.
Men hur är det nu egentligen med det där. Lön eller snarare inkomst har han, avgångsvederlaget från sin tjänst som statssekreterare ger honom en nätt inkomst på 73.500 per månad i två år enligt Dina pengar. Så pengar lär inte saknas honom.

Sedan är ju hela situationen i stort sett ett resultat av hans eget handlande, eller brist på, eller kanske brist på.
Sanningen som han med näbbar och klor försökt dölja om vad som egentligen hände den där juldagen har fortfarande inte kommit fram.
För att citera Aftonbladet– Jag tvingas konstatera att de förklaringar som Lars Danielsson lämnat rörande telefonsamtalen inte är övertygande, särskilt mot bakgrund av hans nyss nämnda uppenbara ovilja eller oförmåga att bidra till ett klarläggande, skriver JO

Men här har ju Lars Danielsson gjort ett medvetet val att inte yppa den stora hemligheten och har där med tagit på sig rollen som syndabock.
Att det då blir konsekvenser när makten glider ur hans beskyddares händer är något som han med sin kapacitet och omvittnat goda förmåga borde kunnat förutse. ”Vi behöver Lars Danielsson” skrevs som rubrik på Aftonbladets ledarsida för några dagar sedan.

Göran Persson hann inte, eller kanske ville inte, ordna en säker reträttpost till honom.

Tänk bara vad som hade hänt om ett vårdbiträde gjort samma sak under en Lex Maria-utredning. Inte hade hon varit kvar länge på det arbetet. Hon hade fått gå utan avgångsvederlag.

Men tydligen skall manliga högre tjänstemän mätas med andra måttstockar enligt Aftonbladet och Expressen med tanke på deras snyftrubrik och ingress.

Hoppas det här blir inledningen till en annan syn på ansvarsutkrävande av de som avlönas med våra skattepengar är satta att sköta ett arbete.

Nu lär det inte vara alltför synd om Lars Danielsson. Det privata näringslivet är nog intresserade av honom. Skandia lär inte vara det sista företaget som har behov av någon med hans kaliber.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Intressant

Det här inlägget postades i Politik, Politik, riksnivå. Bokmärk permalänken.

4 svar på Synd om Lars Danielsson?

Kommentarer inaktiverade.