Ett steg i rätt riktning

Jan Börklunds förslag på en ny skollag med möjlighet att stänga av bråkiga elever i grundskolan är ett steg i rätt riktning.
Skolan har sedan lång tid gradvis gått mot en utveckling som inte gynnar vare sig de enskilda eleverna eller personalen på skolan.
Visserligen kommer det krävas en hel del andra åtgärdar och kommer ta lite tid att bryta det gamla sättet som med rätta kallas för flumskolan.

Ett litet problem är dock om skolledningen verkligen kommer ta till åtgärder som avstängning. Ledningen på våra skolor verkar lindrigt sagt lida av handlingsförlamning och sakna i stort sätt all vilja att ta itu med problem. Vilket de senast uppmärksammade om Norrevångsskolan och mobbing klart visar.

Egentligen borde förslaget kompletteras med att kunna stänga av odugliga skolledare också. De är nog ett ännu större problem än stökiga barn.

Nu kommer för övrigt snart flumskolans anhängare börja yla samfällt  i protester mot förslaget. Men det kan man bortse ifrån de har fått som de ville de senaste dryga 30-åren nu med skolan.
Och det ser vi hur det har gått.

DN

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på Ett steg i rätt riktning

Kommentarer inaktiverade.