En riktig pappa

Så där skall fäder vara som den i Skåne. Hans son var mobbad i skolan, skolans mobbningsgrupp hade uppenbarligen inte gjort det de skulle. Så pappan tog helt enkelt och åkte hem till mobbaren och skällde ut honom efter noter.

Och nu står pappan åtalad. Tyvärr bli man inte förvånad över det.
Men fälls han kommer jag gärna ställa upp med lite hjälp att betala böterna.

SVD | Skånska |


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

17:41: En senare bloggpost om hur man tog hand om mobbare förr i tiden i skolan finns nu.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

29 svar på En riktig pappa

 1. Pia skriver:

  Håller med förra inlägget! Han gjorde var varje förälder bör göra (och borde ha rätt till att göra utan åtal) i en sådan situation. Ställer också mycket gärna upp med att hjälpa till att betala eventuella böter. Och gällande att pojken kände sig hotat; hur hotad har då inte den mobbade pojken känt sig? Och hur tänker mobbarens föräldrar? Har de stöttat honom i beslutet att anmäla.

 2. Nathan skriver:

  Perfekt! I Sverige uppmanas man att lösa problem indirekt via myndighet, utredningsspecialist eller annan som inte har riktiga incitament att lösa problemen. Det är var mans ansvar att konfrontera problemen direkt om ditt barn lider. BRA GJORT Hjälper gärna med pengar om det blir böter

 3. Mattias skriver:

  Det här är en del av en tragisk och beklämmande följetång under den gemensamma rubriken ”Bara i Sverige” – snart ett utav de löjligaste och dummaste länderna på den här planeten. Man tror inte det kan bli värre, men det blir det…

 4. Harald Hudrulle skriver:

  Och våra politiker har mage att fråga sig varför vi ’saknar civilkurage’.
  Kan det bero på att vårt rättssystem straffar den som ingriper istället för förövaren? Om man ingriper vid något bråk får man stryk minst tre gånger, först vid själva ingripandet, sedan av rättssystemet som ska utreda om Du använt mer våld än nöden kräver, och sedan en tredje gång när gärningsmannen genast sätts på fri fot och letar upp dig för att hämnas.
  Skulle gärningsmannen dessutom råka tillhöra en etnisk minoritet ska det också först av allt utredas om du gjort dig skyldig till hatbrott för sådana brott skall prioriteras framför andra. Resultatet blir att den som försvarar sig med våld mot en sådan person hinner få sin anmälan avskriven på grund av resursbrist medans angriparens motanmälan snabbehandlas. Kan vi alla i kör stava till Rättsröta? Tack för att jag fick skriva av mig min ilska lite, nu slipper jag gå ut på stan och sparka ner någon…

 5. Anders skriver:

  Jag HATAR det svenska rättssystemet. Det är så genomruttet så man vet inte vad man ska tycka éfter alla pinsamt låga mordomar och nu detta. Klart pappan gjorde rätt. Mobbare är jordens avskum och förstör livet för fler människor varje år än antalet som dödas i trafiken.

 6. Martin skriver:

  Jag håller med fullständigt och hjälper mer än gärna till! Barn får göra vad som helst och kommer undan med det, samtidigt som – i detta fall – mobbningsgruppen på skolan inte gjorde ett s.k.i.t. går helt fria, rycker på axlarna och ser frågande ut. Det är föräldrar som ska uppfostra barn och inte nån betald person som struntar i vilket, eftersom lönen ju ändå kommer in varje månad.

 7. Calle skriver:

  Fan vad skönt att någon ryar till. Pappan gjorde helt rätt!!
  Man måste ha rätt att skydda sina barn!

 8. Jan Wadström skriver:

  Akta Er för att gå bort till någon.En illvillig person kan ju anmäla er för hemfridsbrott.Om jag vore pappa skulle jag polisanmäla pojken som mobbade.Mobbing är ett mycket allvarligare brott än att skälla ut någon på tröskeln.

 9. urban skriver:

  Jo jag lider med pappan och killen. Var själv under en period mobbad i grundskolan och min pappa ställde till ett herrens liv på skolan. Han gick ned till rektorn och såg till att alla mina mobbare kallades dit för ett samtal. Vad de pratade om och med vilket röstläge vet jag inte men mobbingen upphörde efter det.

 10. johannes x skriver:

  Note to self:

  Stå utanför tröskeln! För åka dit i samma situation kommer jag göra om det uppkommer.

 11. johannes x skriver:

  ps Heja Pappan! ds

  Nu är han ju inte dömd än så det kanske slutar ”lyckligt” ds

 12. Max W. skriver:

  Det har gått åt helvete med den svenska skolan. Nu ska de redan hårt pressade lärarna dela ut ”skriftliga omdömen” till eleverna. Lägg resurserna på fler vuxna i skolan istället!

 13. Jonas skriver:

  Heja! bra gjort!

 14. Anders Victorsson skriver:

  Bra gjort! En feg mobbare som ger sig pa svagare slutar om det kostar att mobba. En utskallning av en foralder kan racka for att fa stopp pa psykisk o fysisk misshandel. Fadern gjorde ratt. Vad gjorde mobbarens foraldrar? Skrivit fran Thailand

 15. Kenth skriver:

  Han borde gett ungen stryk när han ändå var där

  (Tog bort ett ord där i din kommentar. Tror du förstår varför. Urban aka Gester)

 16. Annelie skriver:

  Ja jösses va beklämmande!! Det kan ju vara en bra idé att prata med mobbarens föräldrar först, ifall dom inte känner till hur deras barn är, för att ge dom en chans att ta itu med det, men om dom inte gör det..ja..då tar jag itu med det utan tvekan och ger dom en avhyvling dom sällan hört!! Om mitt barn skulle bli en mobbare så skulle jag gärna vilja veta det, och då skulle jag jädrars själv ta itu med mitt barn omgående, för det skulle jag aldrig acceptera. Och skolans antimobbningsgrupp ska ha en avhyvling för att dom inte klarar sitt jobb!

 17. pelle skriver:

  Vem i hels-ke var det som anmälde honom? Farsan till mobbaren? Han är ju en idiot som inte kan uppfostra sin son. Har sett exempel på låt-gå föräldrar som skapar monster-barn.
  Jag hjälper gärna till med betalningen. Bilda en facebook grupp om han blir dömd.

 18. urban skriver:

  Kommer ihåg en incident från årskurs 4-5 eller vad det var. Då var det en kille i 6:an som mobbade de som var yngre och tvingade av dem pengar.
  Det slutade med att rektorn tvingade killen att gå till varenda klassrum och be samtliga om ursäkt för det han gjort. Fast det här var på 60-talet förstås.

 19. Fabbe skriver:

  Om någon skulle få för sig att döma denna hyvens farsa som gjort precis rätt så önskar jag dem och deras barn att smaka mobbing och se hur de själva tycker det är.

  Klart som fan han inte gick över gränsen och vilket svin att polisanmäla när till och med skolan kände till situationen. Fy fan.

 20. Mats Strandberg skriver:

  Egentligen är det mesta sagt i och med att ett antal andra sunda svenska postat sina kommentarer, men jag vill ändå tillägga att det svenska ”rättssystemets” dårskap nu nått sitt absoluta lågvattenmärke.

  Kan det egentligen bli värre än det numera är i mitt gamla land?

  Tur man befinner sig utomlands och fått andra perspektiv på livet än man tyvärr mestadels får i den svenska allt mer växande ankdammen!

 21. Ida skriver:

  Känns hoppfullt att det finns föräldrar som gör något konstruktivt åt sådana saker.
  Rättssystemet däremot känns mest hopplöst. Man borde kunna få försvara sig själv och andra utan att själv pekas ut som brottsling..

 22. Wunder skriver:

  Hej alla – håller med det mesta. En brasklapp dock. Man kan inte lita på tidningars rapportering. Situationen kanske är helt annorlunda – om det alls har hänt. Bara så att man inte går och bygger upp åsikter om svenska samhället vilka inte är väl underbyggda.

  Men som sagt – är det sant – tja då är det som ni säger.

 23. Kramer skriver:

  Jag har inget mer att tillägga än att sälla mig till Er som redan kommenterat. Maktlöst sammhälle vi lever i här i Sverige.

 24. Petrus skriver:

  Underbart!!!!
  Om inte det blir ändring på lagar och regler i detta landet så kommer det att bli en folklig revolution som kastar ut dessa SJUKA lagstiftare som låter, mördare och kriminella gå fria men som dömer människor som gör det som är rätt. Jag ställer också upp med att betala lite på de böter som pappan får. Hoppas att ni politiker och makthavare läser dessa inlägg och fattar att nu har det snart gått för långt. Polisen hjälper inte de som är i nöd och brottslingarna har inget att frukta. Gud hjälpe oss i Sverige.

 25. Annica skriver:

  Stöttar pappan till 100% skulle själv gjort samma sak.
  Inte undra på att pojken mobbar om han hela tiden får medhåll från föräldrarna som inte tar sitt ansvar och pratar med honom hur man uppför sig. Sorgligt!!!!!

 26. Pingback: Mesiga åklagare « Idag skrattar vi åt…

 27. MickG skriver:

  Yes, heder åt pappan, skam åt rättssystemet.

  Men Kenth (december 11th, 2009 at 2:21 e m) som säger; ”Han borde gett ungen stryk när han ändå var där”. Nej, jag håller inte med dig, hade inte mobbningen upphört efter utskällningen så skulle inte jag protestera om pappan gett snorungen en fysisk bestraffning i nästa steg. Men först en varning, precis som skedde och om inte det hjälper…

 28. urban skriver:

  @MickG. Kenth är nog lite som han är. Jag fick strycka ett ord i hans kommentar som var allmänt fördomsfullt och nedsättande.

  Men fysisk bestraffning är aldrig att i något läge en lösning. Även om det kan kännas frestande att både göra det och känna så.
  Tar man itu med ett problem av den här arten direkt så brukar det inte vara några problem att få det att upphöra.
  Det är snarare så att skolorna har en tendens till att inte vilja göra något alls, verkar det som. De ser bort och hoppas att det skall gå över av sig själv. Vilket det i många fall inte gör.

  Om det är rädsla, okunskap eller slapphet från skolledningens sida eller något annat vet jag inte.

 29. Göran skriver:

  Efter så många år av socialdemokratiskt styre, där några få utvalda sitter inne med sanningen, så får vi skörda frukterna av det. Betonghäckarna dör väl så småningom. En stilla from förhoppning.

Kommentarer är stängda.