Bort med det bara, vi har ju skrotat resten redan

Ser att regeringen vill förstöra runt sju miljoner skyddsmasker. Ja de där vi skulle ha om det blev krig. Tydligen tror regeringen att de inte duger till längre, fast de verkar inte ha tagit rätt på det först.
Men strunt samma avveckla skräpet det kommer aldrig behövs. För John Lennons vision i Imagine, stämmer. “Nothing to kill or die for…” ja alltså för Sveriges del vill säga inom landet. Vi har uppnått nirvana. Vi bor i ett land som aldrig mer kommer hamna i krig, inte ser några fiender i hela världen som kan tänkas anfalla oss för all framtid.

Civilförsvaret är nedlagt, hemskyddet är borta, resten av försvaret också. Ja det finns visst några rester kvar som består av runt 8.000 värnpliktiga och ungefär 20.000 anställda, vad tusan de sistnämnda nu egentligen håller på med.
Flygplan har vi i överflöd, men vi har inte råd att låta alla piloter flyga dem. Trots att varje pilot antagligen kunde få disponera ett eget JAS-plan samt ha några stycken i reserv.
Ja visst några soldater utomlands också. Förra gången svenska soldater var utomlands och stred tappade vi ungefär 40% av landytan.

Men jag har egentligen bara en fundering omkring det här.
Vart tusan tar de där 40 miljarder kronor vägen som försvaret kostar per år?

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bort med det bara, vi har ju skrotat resten redan

Kommentarer inaktiverade.