Miljöbil från 1988

En Saab 900 från 1988 är en riktig miljöbil. Varje gång jag funderar på att köpa en nyare bil sätter jag mig ned och funderar om det är lönt.
Det finns en enda anledning till att skaffa en ny bil, men eftersom status inte riktigt är min grej så avstår jag. Dessutom räcker det inte med att klämma till med en ny Volvo, BMW eller SAAB, skall det vara en statusbil krävs det något alldeles extra som något åt Hummerhållet.
Miljövänlig är den verkligen. Eftersom jag inte ens kör 1000 mil per år så är utsläppen minimala. Troligtvis släpper jag ut mer på en gräsklippning än vad bilen gör på ett helt år.
Finns egentligen bara fördelar med den.
Inget lån som skall betalas på bilen. Värdeminskning behöver man inte räkna på längre. Den kan lagas av i princip vilken person som helst, som har tummarna rätt placerad vill säga. Reservdelar finns det hur mycket som helst av. Ingen oro för att den skall bli stulen, även biltjuvar bruka tänka lite på status när de själ en bil.
Havererar den definitivt är det bara att ställa den vid vägkanten lifta hem, ta ett snabblån och skaffa en annan.

Den ger vissa fördelar när man besöker städer med mer trafik. Företräde överallt, det finns ingen annan bilförare som muckar med en snart 20-år gammal bil i köer. Det enda som saknas är egentligen lite bucklor så skulle framkomligheten vara som ett utryckningsfordon.

| DN |

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Miljöbil från 1988

  1. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Snabb lösning på miljöproblemen

Kommentarer inaktiverade.