Styrka genom andra

Med en coach kan man få hjälp att sporras och nå sina mål. Målen kan vara olika, ett att ta de där jäkla 12.000 stegen varje dag som Folkhälsoinstitutet så varmt förespråkar. Bara själva namnet, Folkhälsoinstitutet för tankarna till en annan tid i ett annat land. Bara generaldirektörens namn, Gunnar Ågren får en att fundera lite extra på institutets inriktning. Han har sedan en tid tillbaka en egen blogg. Du hittar den här Gunnar Ågrens blogg.
Utan att ha läst så mycket i den ges intrycket av de flesta som håller på med folkhälsofrågor tycker att allt, roligt och som är gott att äta eller dricka skall man undvika.
Det ideala levnadssättet är att kliva upp 5 varje morgon gå 6.000 steg äta lever och dricka potatisavkok för att sedan duscha i kallt vatten. Resten av dagen skall fortgå på samma sätt.
För att klara av den livsstilen krävs verkligen en coach. Nu förknippas coacher och coaching ofta med människor, men det behöver inte alltid vara så. Getingar är utmärkta coacher och inspirationskällor för vissa uppgifter. Uppgifter som att avverka många steg, snabbt är getingar bra coacher för.
Andra som kan ge incitament till insatser är; hundar modell större, regnmoln även de modell större, fem minuter kvar till Systembolaget stänger.
Så coacher behöver inte vara människor det kan vara mer abstrakta företeelser också.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.