Trädgårdsarbete

Med min osvikliga förmåga till att prioritera vad som är viktigt att göra bestämde jag mig för att göra en insats. En insats för våra fåglar i trädgården och då framförallt för vår koltrast.
Koltrasten som har varit en trogen besökare sedan förra året. Han har fått så bra omvårdnad att han bestämde sig för att inte flytta ned till Afrika under vintern, eller vad de nu åker på semester.

Under de kallaste perioderna i vinter har vi försett honom med mat dagligen. Ja en del andra mindre fåglar har förstås passat på att äta också. Han har också en stor förkärlek för vårt fågelbad, eller fågelbad det är en minifontän som för länge sedan slutat fungera som fontän. Till stor del för att den saknar el och en del andra vitala delar som pump och något annat som behövs.
Men som fågelbad duger den till alldeles utmärkt. När vattnet tar slut i den så brukar koltrasten sätta sig på kanten och bligstirra på oss samt skrika. Vilket innebär att jag måste gå dit och fylla på vatten åt honom.


I helgen efter att ha fått upp en vedtrave med vinterns förråd av ved. Var det dags att rensa fågelbadet. Vattenrening behövdes verkligen. Så blev till att skura ut hela badet, spola av alla stenarna omsorgsfullt, sedan fylla på mitt fräsch vatten och bara vänta på att koltrasten skulle ta den rengjorda anläggningen i besittning.
Och han kom efter några timmar och provbadade och fann det gott.

Det här inlägget postades i Vollsjö. Bokmärk permalänken.