Polisgranskning i Vollsjö

AB gör en artikelserie som de benämner som polisgranskning. Mest framkommer det kritik mot polisen och det ifrån poliser själva. Jag har tidigare haft en del synpunkter i bloggen på polisen och då framförallt på de chefer som finns inom polisen.
Nu finns det en hel del goda exempel också. Tänkte ge en liten nyanserad bild av det hela från ett exempel.

I går morse upptäckte jag att någon varit inne i vår bil som står på parkeringen utanför vår villa och stulit en del saker i den. Värdet på de stulna sakerna uppgick med lite marginal uppåt säkert till någon hundralapp. Inga skador på bilen för övrigt, egentligen en struntsak kan man tycka.
Tjuvarna hade tydligen blivit skrämda av hunden som hade gett skall runt 12-tiden på natten och då lämnat kvar sina handskar i bilen.
Min första reaktion var att kasta handskarna och strunta i det hela eftersom i alla fall ingenting skulle hända om vi anmälde. Inga Lill tyckte annorlunda så det blev en anmälan till 114 14.

Mycket trevligt bemötande för övrigt när jag ringde dit. Hon som svarade skulle ha platsat på vilken kundtjänst som helst och gjort ett utomordentligt bra arbete.
Blev uppmanad att lägga handskarna i en plastpåse om polisen ville ha in dem för DNA-test.
Här kände jag stor tveksamhet om de verkligen skulle bry sig, men vi gjorde som hon sa.

I dag så ringer till min mycket stora förvåning polisen i Ystad och undrar om de kan komma ut under dagen för att hämta handskarna. De kommer efter en timme och tar med sig dem för analys.
Så det kan fungerar över förväntan ibland med polisen.

Det här inlägget postades i Vollsjö. Bokmärk permalänken.