Övergiven fabriksbyggnad

Kunde bilden föreställa, och till viss del kan det stämma. Åtminstone före vi köpte huset i Vollsjö som hörde till för ett antal år sedan. Där vi sedermera öppnade vår butik i Vollsjö.
Just den delen av butiken kallades för snickeriet som innehöll möbler, böcker och diverse krafsföremål eller vad man nu skulle kalla det för.

Men snickeriets historia sträcker sig några årtionden tillbaka till 30-talet. Då var det mycket riktigt en snickerifabrik där. På mellanplanet var själva tillverkningen med limbänkar och annat som behövdes för ett snickeri. Och vi pratar inte om de fjolliga limbänkar som finns nu, utan vi pratar om en vedeldad limbänk.
På ett ställe framför en arbetsbänk stod kunde man i golvet se fördjupningar av dryga 30 års stående med träskor från dem som arbetade där.

Finns anledning att återkomma till torget som huset låg på trots att det var över tre år sedan vi flyttade därifrån. Just nu gäller det att lista ut hur jag skall bete mig med alla fotografier som finns i vår ägo. De där tjänsterna på nätet som erbjuder framkallning fungerar inte riktigt när man sitter med en diskett och inte vet innehållet på den. Om det bara vore en diskett kunde man kanske chansa på att skicka den till framkallning, men när man sitter med ett antal så känns det inte så intressant.

Tänkte inte på när jag köpte den senaste datorn att jag kanske borde lagt till en diskettstation också. Fast det skulle det kanske bli lite otympligt eftersom jag behöver ha en diskettstation för de där 5¼ också.

Det här inlägget postades i Vollsjö. Bokmärk permalänken.