Stavning och B-loggare

En del människor har ibland lite problem med sin stavning. Bloggare inte undantagna. Inte heller undertecknad. Det går lite för fort ibland, orden bara flödar fram, inte alltid helt korrekta. Att använda Word som första kontroll av en text är lite tveeggat. Dels har inte programmet full kontroll över språket, sedan brukar dess förslag på stavning vara lite märklig.
I den här texten tycker Word att ordet bloggare skall bytas ut mot B-loggare.
Ett ord som jag inte riktigt har full koll på vad det betyder. Söker man på ordet i google, får man upp sidor som handlar om bloggare och texten menade du Bloggare.
Lite lustigare blir det när man provar att skriva in ord där det bör vara en inledande versal.
Att skriva word istället för Word ger ett rätt streck under på word. Google däremot går utmärkt att skriva som google utan förslag på ändring. Att skriva altavista istället för Altavista ger upphov till dubbelfel, inget av orden är bekanta för word.
Men att försöka skriva msn fungerar inte så bra MSN skall det vara. Även om words första alternativ är mön istället. Vilket inte heller blir så bra då det är en ö och borde stavas Mön.
Nu är det inte alltid så att stavfel alltid orsakas av slarv utan man kan ha problem med stavning av andra skäl. Ett vanligt problem är dyslexi, eller läs och skrivsvårigheter mer konkret. Nåväl det finns möjlighet att lära sig bemästra även det Kattmodell har tydligen utarbetat ett koncept som hjälper vid dyslexi.

Ang word så återstår det bara att lära sig vad de där gröna strecken under en del ord är för något.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.